Категорія
Розповіді про мандри

Кожного року французьке містечко Ліон перетворюється не чарівну казку. Місто, як принца, «перевдягають» у велику кількість вогнів, щоб чотири дні Ліон красувався та зачаровував місцевих жителів та туристів. Усе це – декорації до Свята вогнів.

Свято світла в Ліоні
Свято світла в Ліоні
Свято світла в Ліоні
Свято світла в Ліоні

Екранами для проекцій стають будівлі мерії, театру, старовинні храми та житлові будинки. Щороку подивитися на це дійство приїжджають мільйони глядачів. Комп'ютерні ігри, старовинні легенди, природа – усе це стає натхненням для молодих художників, що створюють це диво.

І якщо ви вирішите, що саме такого не вистачало у вашому житті, то Феєрія готова показати вам це Свято вогнів. Відправляйтесь у тур з нами і Франція відкриється для вас у новому світлі.

Цікаво, що Фестиваль світла в Ліоні - не молоде сучасне свято і проводиться в місті вже близько чотирьохсот років. Почалось воно в 1643-му році, в період, коли в Європі починала лютувати чума. Перелякані початком епідемії городяни звернулися до Діви Марії - вони молили її про заступництво і дали обітницю прославляти Богородицю усіма можливими способами. Цікаво, що Ліон став єдиним містом Франції, якого практично не торкнулася чума.

Міська влада вирішила виразити вдячність і встановила позолочену бронзову статую на честь Діви Марії. Церемонія відкриття була призначена на 8 вересня, але в цей період на місці установки статуї почалася повінь, тому свято перенесли на 8 грудня.

Сучасні ліонці дбайливо зберігають традиції своїх предків і продовжують щорічно проводити барвисте свято світла Fete des Lumieres, яке триває чотири ночі. І у вас є можливість його побачити!

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment