Категорія
Розповіді про мандри

Здається, це неможлива задача, але Феєрія подбала про своїх туристів та створила ексклюзивний тур найвизначнішими та найцікавішими місцями Греції. Подорожуйте з нами та за днів побачите «країну, в якій є все».

Як побачити всю Грецію за 10 днів
Як побачити всю Грецію за 10 днів
Як побачити всю Грецію за 10 днів
Як побачити всю Грецію за 10 днів

Греція - це справжня скринька з секретами. І лише поступово відкриваючи її, зможеш осягнути всю її глибину та старовину. Недарма ж Грецію звуть колискою всієї європейської цивілізації: саме звідси походять наша культура і архітектура, поезія і театр, наука й мови, основи політичного ладу і основи суспільної поведінки.

Розпочнемо ми своє знайомство з країною зі столиці – Афін. На 12 пагорбах розкинулися стародавні Афіни, колиска європейської цивілізації. Це особливе місто, дух якого неможливо сплутати ні з чим. За кількістю легенд, міфічних місць і всесвітньо відомих артефактів Афіни перевершують будь-яке інше місто.

Міська площа Агори, пагорб Ареопаг, найстаріший район Плака - лише частина маршруту Феєрії Афінами античної епохи. А розгадувати таємниці створення Акрополя ми будемо в магічний час доби - на заході, коли ніхто не завадить з'єднатися в гармонії з великим творінням стародавніх греків.

Далі ми відправимось до мису Суніон. Тут на самому узбережжі розташоване надзвичайно мальовниче термальне озеро Вуліагмені. За легендою, його води - власність русалки, яка збирає данину у ​​вигляді молодих хлопців, яких затягує на дно. Насправді це унікальне за своїм хімічним складом озеро, з цілим комплексом підземних тунелів, яке утворилося вже в християнські часи через обвалення купола гігантської вулканічної печери.

Скелястий мис Суніон далеко вдається в Егейське море, - це одне з найпоетичніших місць Аттики. Саме тут розташовані древні архаїчні святилища Посейдона і Афіни, саме сюди приплив Тесей після перемоги над Мінотавром. Саме звідси батько Тесея, цар Егей, кинувся вниз в морські хвилі (і невідомо, як би називалося нині Егейське море). І саме сюди, на найпівденнішу точку щодня прямують сотні і тисячі туристів, щоб насолодитися прекрасними заходами.

У вас буде неймовірна можливість відвідати «Грецьку Ніццу» - Нафпліон, колоритне містечко на Пелопоннесі. Місто довгий час належало Венеції, потім після звільнення від турецького панування було першою столицею незалежної Греції.

Мікени - місто, оповите легендами, міфами і великим твором Гомера про падіння Трої. Тут зберігся вражаючий археологічний комплекс бронзової доби. Легенди і міфи, що дійшли до нас в давньогрецьких трагедіях, знайшли своє документальне підтвердження під час археологічних розкопок в кінці XIX століття. Сьогодні руїни древніх Мікен є об'єктом всесвітньої спадщини під захистом ЮНЕСКО.

Каламата - ще одне чудове курортне місто-порт на півдні Греції. Його історія починається з Гомера, який згадує місто Фарес - це приблизно там, де зараз знаходиться латинська фортеця. Розквіт Каламати припадє на Візантійський період і час 4-го хрестового походу, тому тут багато середньовічних пам'яток: міська Франкськая (латинська) фортеця, монастир Калогреон, храм Св. Апостолів, а також численні музеї - від різних археологічних епох до музеїв сучасного грецького мистецтва.

Давня Мессіна - одне з найбільш значних за розмірами і формою античних міст. За тисячоліття свого існування місто не було знищено ні у війнах, ні в калейдоскопі змін епох, ні заховане під сучасними культурними нашаруваннями. Тому тут перед вами відкриється справжня античне життя в її первозданному вигляді - храми, громадські будівлі, зміцнення, будинки городян і стародавні поховання.

Якщо ви любите природні пам’ятки, то екскурсія у печери Дірос – саме для вас. Їх унікальність в наявності підземного озера. Із Феєрією ви здійснете подорож у казковий і загадковий світ сталактитів та сталагмітів.

Спарта - ще одне місто-легенда, місто-держава, місто, чия назва стала загальною. В античні часи Спарта була найсильнішим полісом і змагалася з Афінами за вплив в Елладі. Сьогодні ви можете подивитися на скелю, з якої скидали слабких хлопчиків, гробницю царя Леоніда, Акрополь Спарти, античний театр, а також відвідати древній візантійський монастир Осіос-Нікон, побудований у X ст.

Бути у Греції та не піднятись на Олім – це просто гріх. Побудована на честь Зевса і прославлена ​​на весь світ як місце зародження Олімпійських Ігор - Олімпія, один з найдавніших релігійних і спортивних центрів Греції.

Сьогодні Олімпія - це величезний археологічний комплекс-заповідник, який включає в себе гімназії (бігові доріжки уздовж Марсового поля), іподром, споруди для тренування атлетів і гостинні будинки для благородних багатих гостей спортивних змагань, храми Зевса і Гери, святилище богині-матері Землі Геї, скарбниці зі священними дарами і багато інших унікальних артефактів. І кожні чотири роки саме звідси починає свій шлях олімпійський вогонь.

Біля підніжжя гори Парнас, в оточенні мальовничої природи божественної краси, серед потужних скель Федріад розташувався "Пуп Землі" - священні Дельфи. Їх побудували на тому місці, де зустрілися в боротьбі і впали на землю два орла, яких Зевс випустив з протилежних частин Землі. З тих пір Дельфи шанувалися древніми греками як святе місце.

Головні пам'ятки - храм Аполлона Дельфійського, куди віками стікалися юрби стражденних в надії почути одкровення Дельфійського Оракула, скарбниця з барельєфами Тезея і Геракла, Толоса Афіни (візитка Дельф), що добре збереглися античні скульптури і багато іншого. Щороку близько 300 000 туристів відвідують Дельфи, щоб оглянути Археологічний музей, де зібрано найбільшу колекцію античної спадщини Греції.

Монастирі Метеори - сучасне чудо світу, найбільший комплекс монастирів в Греції, поблизу від Каламбаки. Вони були побудовані в неможливих умовах - на вершинах 400-метрових скель, ніби створених для прагнення ченців-самітників "бути ближче до Бога", і одночасно убезпечити себе від розбійників. Ці монастирі є унікальним архітектурним досягненням і одними з найдивовижніших пам'яток в Греції.

А ще Феєрія пропонує відправитись у круїз островами Саронічної затоки Егейського моря. Острів Егіна, розташований в самому центрі Саронічної затоки - улюблене місце відпочинку афінян. На мальовничій острівній горі височить храм Афеі - богині і покровительки острова і прекрасний жіночий монастир Святого Нектарія. Остров'яни займаються вирощуванням смачних фісташок і виготовляють з них варення.

Порос - чарівний острів, що потопає у зелені, розташований біля узбережжя півострова Пелопоннес і розділений каналом на дві частини. З давніх часів Порос вважається островом бога моря Посейдона, про що свідчать руїни храму, які збереглися до наших днів. Ви відвідаєте Історичний музей, лимонний ліс, жіночий монастир Живоносного джерела, а також «Диявологефіро» - міст, який символізує міфічні ворота в Пекло.

Гідра - скелястий острів і однойменне місто , мальовничо розташувався між Саронічними і Арголідськими затоками, одне з найкрасивіших місць Греції. Ще за часів середньовіччя на Гідрі селилися рибалки і моряки, а згодом тут базувався потужний торговий флот. На острові розташовані 6 монастирів, майже 300 церков і багато маєтків багатих судновласників, а серед них деякі відкриті для туристів.

Ось так просто за 10 днів ви відкриєте для себе величну Грецію!

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment