Категорія
Розповіді про мандри

Ісландія - одне з найкрасивіших місць на Землі. Тут живе всього 320 000 осіб, але країна постійно наповнена туристами з усього світу, які хочуть побачити її гейзери та фіорди, скелі та льодовики. Ісландію безперечно варто включити в список країн, які треба відвідати наступного року.

11 фактів про Ісландію, які Ви могли не знати
11 фактів про Ісландію, які Ви могли не знати
11 фактів про Ісландію, які Ви могли не знати
11 фактів про Ісландію, які Ви могли не знати

11 фактів про Ісландію, які Ви могли не знати

1. Ісландія - найбільший в світі острів вулканічного походження.

2. Столиця Рейк'явік - найпівнічніша столиця світу.

3. Найбільший льодовик Європи Ватнайекюдль (його площа дорівнює площі всіх льодовиків європейського субконтиненту) знаходиться тут..

4. Водоспад Дехтіфосс вважається найпотужнішим водоспадом Європи: в секунду він скидає близько 500 м³ води. Бризки від нього видно на відстані кілометра.

5. Центральна частина острова взимку настільки сувора і до того схожа на місячний ландшафт, що НАСА відпрацьовувала зі своїми астронавтами вихід на поверхню місяця.

6. Ісландські будинки не потребують штучного опалення - пара та гаряча вода потрапляють туди прямо з природних гарячих джерел.

7. Ісландія щорічно входить в десятку країн з найкращим рівнем життя, а тривалість життя в ісландців - одна з найвищих у світі.

8. Менше одного відсотка населення Землі зможе вимовити слово Ейяфьятлаюкутль. Це - найвідоміший ісландський вулкан.

9. Найширша «кипляча» річка світу - Дейдартунгувер на північ від Рейк'явіка. Витрата води в цих каскадах окропу, що б'ють з гарячих ключів, становить 225 л на секунду.

10. Ісландія може похвалитися найщільнішою концентрацією гейзерів у світі.

11. Гордість Ісландії й один з її національних символів - Блакитна Лагуна. Це абсолютно унікальне геотермальне озеро, температура води в ньому цілий рік +37°.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment