Категорія
Розповіді про мандри

Норвегія – країна, в якій казка стає дійсністю. Первозданна природа тут будь-кого захопить своєю красою та закохає з першого погляду.

Тут є неймовірна кількість місць, які варто відвідати, але сьогодні ми зупинимось на районі Ставангера та цікавинках, які ви зможете побачити, відправившись в подорож із Феєрією.

Неймовірна Норвегія: що подивитись в районі Ставангера
Неймовірна Норвегія: що подивитись в районі Ставангера
Неймовірна Норвегія: що подивитись в районі Ставангера
Неймовірна Норвегія: що подивитись в районі Ставангера

Ставангер – третє за величиною місто Норвегії, яке розташоване на південно-західному узбережжі країни, «нафтова столиця» та місце «останньої битви вікінгів».

У самому Ставангері цікавим стане для туриста Музей нафти, розташований в центрі. Він досить інтерактивний і буде цікавий людям, які навіть не знають, що таке нафтовидобуток. Споруда зовні імітує бурову морську платформу.

Ставангер - це суміш традиційного укладу життя норвежців та стрімкого розвитку, характерного для останнього десятиліття. Крім того, саме зі Ставангера зручно дістатись до знаменитого Люсі-фьорда і, як кажуть, «найкрасивішого оглядового майданчика» на планеті - скелі Прекестулен.

Прекестулен - величезний стрімчак, що нависає над водною гладдю Люсі-фьорда. Це місце дає повне уявлення про те, що ж таке фіорди. Саме заради цього люди з усього світу їдуть в Ставангер. Опинившись на цьому оглядовому майданчику, абсолютно втрачаєш плин часу, раптом гостро усвідомлюєш себе крихітною піщинкою у безмежному всесвіті.

К’єраг Болтен - ще одна природна локація, від якої перехоплює подих і яка залишиться у ваших спогадах назавжди. Гранітний камінь округлої форми, який намертво застряг в тріщині між скель величезного Люсі-фьорда. Незважаючи на пристойну віддаленість від Ставангера і непростий підйом в гори, тисячі туристів їдуть сюди.

Описати словами неймовірну красу цих місць досить непросто. Розмах і види просто приголомшують - миттєво стає зрозуміло, чому норвежці так люблять свою країну і практично ніколи не прагнуть з неї виїхати.

Язик Троля - горизонтальний виступ на горі Ск’єггедаль, що нагадує язик кам'яного велетня. Панорамні фото з цього місця найчастіше виникають при згадці Норвегії. Підйом нагору непростий, але він вартий ваших зусиль. Весь пройдений шлях - це захоплюючі дух пейзажі, але фінал - це майже зупинка серця.

Здається, що все нереально: і побудована фортеця з камінчиків на краю фьорда, і гра в сніжки влітку, і погляд у прірву на блакитні води озера, оточеного гірськими засніженими вершинами.

І це ще не все! Подорожуйте з нами, відкривайте світ і свій світогляд!

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment