Категорія
Розповіді про мандри

Маврикій - це ціла нація іммігрантів, багато з яких походять з Індії. Острів є досить відомим місцем в Європі. Він розташований у 2000 милях від південно-східного узбережжя Африки.

Відпочинок на острові Маврикій
Відпочинок на острові Маврикій
Відпочинок на острові Маврикій
Відпочинок на острові Маврикій

Офіційною мовою острова є англійська, проте більше людей розмовляють французькою і маврикійсько - креольською. Той факт, що майже всі місцеві жителі говорять по-англійськи, робить це ідеальним місцем для англомовних туристів. Креольська мова є неформальною мовою і спількуються нею переважно між друзями. 

Частина острова оточена зовнішнім рифом, який створює спокійні і пронизливо-блакитні лагуни для купання та водних видів спорту.

Пляжі

Всі пляжі на острові піщані, підтримуються в ідеальному стані: кожен день їх чистять від сміття, уламків коралів і водоростей. Для гарантованого збереження стоп на Маврикії, як і в будь-якій країні «з коралами», рекомендується заходити в воду в пляжних капцях (здебільшого це відноситься до диких пляжів). Рівень інсоляції на острові дуже високий навіть у похмурі дні (позначається близькість до екватора), тому настійно рекомендуються до застосування сонцезахисні креми з високим SPF. Плюс, зрозуміло, не варто забувати про сонячні окуляри і головні убори.

Кухня

Традиційна кухня Маврикію являє собою унікальну суміш індійської, французької та англійської кулінарії, що склалася історично.

Основу маврикійських страв складає рис. В якості закуски подають холодні або гарячі бутерброди «пури» з різними овочевими, рибними або м'ясними начинками. Головною стравою є каррі з куркою, м'ясом, морепродуктами, овочами, званий на Маврикії «бір'яні». Не менш популярною стравою на столі маврікійцев залишається китайська локшина в різних варіаціях.

Води острова відрізняються достатком риби і морепродуктів. Рибу різних видів (тунець, дорада, морський язик, барабулька, марлин і т. Д.) Коптять, смажать на грилі, гасять і варять. У кулінарії острова присутні також краби, лангусти, восьминоги, равлики, молюски і т. Д., Яких готують з прянощами та зеленню.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment