Категорія
Розповіді про мандри

Українське весілля – це красиво, весело та колоритно. Але якщо мова йде про традиційне індійське весілля, то такого розмаїття фарб та яскравих убрань ви точно не бачили. Тому Феєрія і створила тур, учасники якого зможуть не просто насолодитись дивовижною країною Індії, а й відчути її дух, стати справжніми гостями церемонії та познайомитись з весільними ритуалами.

Неймовірна Індія: як Делі побачити і на весіллі погуляти
Неймовірна Індія: як Делі побачити і на весіллі погуляти
Неймовірна Індія: як Делі побачити і на весіллі погуляти
Неймовірна Індія: як Делі побачити і на весіллі погуляти

Як то кажуть: найсмачніше – на десерт! Так само і ми у Феєрії думаємо, коли плануємо тури для вас. Тому перед тим, як побувати на весіллі індусів, ми покажемо вам столицю Індії у всій її красі. Делі – друге за величиною місто країни після Мумбаї. Тут зібрані усі можливі культури та найбільша мечеть Індії Джама Масджид (у ній одночасно можуть знаходитьсь 25 тисяч людей). Також ви зможете побачити Старе місто та познайомитись з релігією Джайнізму, яка існує тільки в Індії.

Ви відвідаєте храм Лотосу, храм Бірла, побачите найбільшу у місті статую бога Ханумана та проїдете повз пам’ятку першої світової війни – Ворота Індії.

Після цього на вас чекатиме переїзд в Національний парк Корбет, що розміщений в передгірській частині Гімалаїв. Від такої кількості видів тварин, птахів і захоплюючого сафарі на слонах у вас перехопить дух. Але це ще не все! Адже на наступний день вас чекатимуть відвідини індійського весілля.

Кажуть, що добріших людей за індусів, просто не знайти. І це правда! Хто ще з такою відкритістю поставиться до незнайомих гостей на весіллі? Це не театр і не актори. Справжні місцеві жителі святкуватимуть з вами народження свого шлюбу. До речі, усі гості церемонії отримають традиційний подарунок на згадку про присутність на такому таїнстві. 

Це яскрава казка – з першого і до останнього моменту церемонії. Варто відзначити хоча б, що наречений з’являється до своєї майбутньої дружини на білому коні, який символізує дівочі мрії. Хіба ви не так уявляли це у своєму дитинстві?

Саме весілля розпочинається ввечері. Для здійснення обряду, згідно з традиціями будується спеціальний намет (паланкін). Його покривають тентом, а в кутках ставлять чотири пальми, та прикрашають живими ароматними квітами, переважно жовтих кольорів.

Наречений, стоячи на камені, очікує, поки винесуть дерев'яний паланкін з його коханою. Носії обходять сім разів навколо чоловіка і ставлять намет. Потім гості просять хлопця і дівчину звернути погляд один до одного, тобто зробити весільний обряд шубхо дрішті – перший погляд наречених. З цього починається шлюб в Індії.

Після такого насиченого вечору на наступний день туристів чекає не менш захоплива подорож. Ви відправитесь у Рішікеш – світову столицю йоги, одне з найвідоміших сакральних міст Індії. Не дарма назва міста перекладається як «мудрець». У пошуках себе у Рішікет приїздять йоги, аскети, туристи-паломники і просто мандрівники.

У програмі туру також входять відвідини не менш цікаві міст Харідвар, Чандігар та Амрітсар, кожне з яких має свою давню історію та велику кількість захопливих пам’яток. 

Закінчити своє знайомство з Індією Феєрія пропонує на кордоні з Пакістаном. Не варто перейматись, все безпечно і цивільно. Ви побачите станете свідками урочистої церемонії зміни караулу та опускання державних прапорів за участю військових Індії та Пакістану. Такого ви точно ніде не побачите!

На цьому подорож буде завершена, але попереду ще багато точок на карті, які варто відмітити. А «Феєрія» у свою чергу пропонує інші тури до дивовижної Індії і не тільки!

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment