Категорія
Розповіді про мандри

Не зважаючи на поспіх та стрімкий розвиток в XXI столітті ще лишились країни, які намагаються цінувати та зберігати вікові традиції та культуру. Однією з таких дивовижних держав є Південна Корея, яка варта вашої уваги.

Південна Корея – країна стрімкого розвитку
Південна Корея – країна стрімкого розвитку
Південна Корея – країна стрімкого розвитку
Південна Корея – країна стрімкого розвитку

Корейський півострів пропонує туристам широкий діапазон вражень, прекрасні пейзажі та 5000 років культури та історії.

Південну Корею на перший погляд можна назвати «Землею ранкового спокою», але занурившись у її столицю Сеул, спокій – це останнє, що ви відчуєте. Але це навпаки приємне відчуття, бо у вирі цього життя ти починаєш захоплюватись усім та усіма.

Сеул постійно знаходиться в русі, тому тут відчувається невтомний та могутній дух корейського народу. Під час туру з Феєрією ви побачите грандіозну площу Кванхвамун, Блакитний будинок (резиденцію президента) та Палац Кенбоккун, перед якім постійно змінюється караул.

Обов’язково відвідаєте славнозвісну вулицю з антикварними товарами та сувенірами, а також одну з найстаріших торгових вулиць міста Намдемун і побачите Сеульську вежу висотою 243 метрів.

Модне і технологічне, глибоко традиційне, динамічне місто вражає храмами, палацами, ультрасучасним дизайном і гірськими стежками. Незалежно від того, що ви хочете, в будь-який час дня і ночі, Сеул вам це дасть…

Одне з незвичних місць, яке популярне серед туристів, - це демілітаризована зона (ДМЗ) на кордоні між Південною та Північною Кореєю

На станцію Імчжінгак вас привезе автобус і там ви пересядете на спеціальний транспорт, який має право переміщатися по зоні. Тут розташовані монумент, присвячений солдатам США і ООН, полеглим на полях Корейської війни і пам'ятна стела. Вас відвезуть до оглядового комплексу "Дора" на горі Дорасан. З оглядового майданчика за допомогою біноклів можна розглянути деталі прикордонної ДМЗ та безпосередньо територію Північної Кореї.

А щоб відчути дух минулого, з Феєрією ви зможете навідатись до селища Хахве, яке зберігає архітектуру житлових приміщень і структуру села династії Чосон. Ба більше, село не намагалися створити штучно; люди дійсно проживають там.

Село Хахве з трьох сторін оточене річкою Нактонган. Оскільки річка протікає, звиваючись уздовж села, її назвали Хахве або «селищем кучерявої річки». На околицях села ростуть соснові дерева, розкинулася піщана рівнина, а подалі видніються мальовничі гори. Хахве занесене до списку ЮНЕСКО.

По дорозі ви матимете змогу потрапити до парку Тумулі (з королівськими могилами та гробницею Чхонмачхона з понад 10 тисячами реліквій) та однієї з найстаріших астрономічних обсерваторій в Азії – Чхомсонде.

Кенджу – одне з найстаріших міст Південної Кореї було засновано в 57 році до нашої ери правителем держави Сілла, ваном Паком Хеккосе. З шостого століття нашої ери буддизм став офіційною релігією держави Сілла. Почалось активне будівництво храмів, монастирів, пагод. На цей час припадає і будівництво храму Пульгукса в Кенджу. Це слово можна перекласти з корейської, як "Земля Будди" або "Країна щастя". З того часу храм так багато разів руйнували, палили, а потім знову відновлювали, що від перших будівель могли залишитися тільки кам'яні фрагменти. Але це все варто побачити.

Завершити знайомство з країною можна у другому за розмірами місті Пусан. Тут знаходиться найважливіший порт Південної Кореї. Він розташований на південно-східному узбережжі Корейського півострова в долинах між річками Нактон і Суен. З усіх боків місто оточене мальовничими горами.

Ще одне яскраве місце в Пусані – це рибний ринок Чагальчхі, найбільший в Кореї. Розташований він у великому дев'ятиповерховому будинку і в численних торгових рядах поруч з ним. 

Місце настільки атмосферне та «пахуче», що визнано чи не головною пам'яткою міста... На довгих торгових рядах стоять незліченні миски з черепашками, морськими огірками, восьминогами, кальмарами, крабами та іншою морською живністю. Багато «товарів» ще плавають у великих акваріумах – практично безкоштовний океанаріум з можливістю купити і з'їсти будь-який експонат. А в жовтні на Чагальчхі проходить рибний фестиваль, де туристи можуть спробувати безліч страв з риби і морепродуктів.

Відкрийте для себе Південну Корею та не забувайте: життя у нас одне – живіть та подорожуйте!

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment