Категорія
Розповіді про мандри

Пливуче італійське місто Венеція завжди привертало увагу туристів з усього світу. Але найбільшою популярністю Венеція користується саме під час славнозвісного карнавалу. 

У 2019 році це неймовірне дійство буде проходити з 16 лютого до 5 березня. І з Феєрією у вас буде можливість стати частиною цього неперевершеного свята. Яскраві костюми та маски, музика та веселощі наповнюють вулиці та канали міста.

Раніше карнавал завжди починався з балів, які проходили на площі Святого Марка, а потім веселощі продовжувались по всій Венеції. Якщо ви все ж таки вирішите навідатись у цю частину Італії, то не забудьте прихопити із собою маску. Або її завжди можна придбати у справжніх майстрів у самій Венеції.

Надихнувшись середньовічним настроєм, Феєрія запрошує своїх туристів до міста, де жили та творили генії світового мистецтва — до Флоренції. Тут ви одразу зрозумієте, чому це місто називають скринькою зі справжніми скарбами. Чого тільки вартий собор Санта-Марія-дель-Фіоре... Він розмістився на Соборній площі в самому центрі міста. На цьому величезному храмі, прикрашеному тонким різьбленням, різнокольоровими плитами і дивними скульптурами, встановлено найбільший цегельний купол у світі. Його спроектував геніальний архітектор Філіп Брунеллескі.

А зовсім недалеко від собору, в старовинному середньовічному кварталі в центрі Флоренції, знаходиться будинок-музей Данте Аліг'єрі. Тут жив відомий письменник і саме в цьому місті він закохався у свою Беатріче.

Наступне місто регіону Тоскана, яке точно справить на вас враження — Сієна. Пам'ятки Сієни цікаві тим, що більшість будинків, палаци та храми зберегли свій первозданний вигляд.

На тісних вуличках і на широкій Пьяцца-дель-Кампо можна відчути справжню атмосферу Сієни, стародавнього, але молодого по духу міста, величного, але одночасно жвавого. На площу з висоти 102 метрів дивиться вежа Торре-дель-Манджа (Torre del Mangia), яка датується сороковими роками XIV століття. Вона відповідає по висоті дзвіниці кафедрального Собору (Duomo), символізуючи рівновагу, досягнуту між божественною і земною владою. Біля підніжжя вежі знаходиться каплиця Капела-делла-П'яцца (Cappella di Piazza), оздоблена мармуром з чудовими скульптурами, укладеними в готичні ніші.

Всі ви чули про Пізу та “падаючу вежу”. Багато хто вважає, що в цьому старовинному місті, крім вежі та собору, і дивитися то більше нічого. І вони помиляються! Піза пропонує цілу низку цікавих пам'яток, які включені в список об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО: кафедральний собор, баптистерій, Кампо-Санту, Поле Чудес, Санта-Марія-делла-Спина.

Лукка - ще одне затишне італійське містечко Тоскани, розташоване недалеко від Пізи. Місто оточує кільце старих фортечних стін з одинадцятьма бастіонами, поверх руїн яких була прокладена міська алея, що існує і по сей день. У місті розташовані музеї композиторів Пуччіні та Боккеріні, картинна галерея в палаці Мансі і безліч середньовічних тосканських церков з квадратними дзвіницями-кампанілли.

Визначною пам'яткою є Кафедральний собор, який був названий на честь Святого Мартіна. Найперша церква на його місці була побудована ще в 6 столітті, а в 8 столітті їй присвоїли статус собору. За історію існування собор не раз перебудовували, він зберіг елементи обробки різних періодів. На фасаді собору і зараз можна спостерігати красиву ліпнину, а всередині його стіни і стелю прикрашають фрески. У соборі збереглися розкішні надгробки, які були створені Маттео Чівіталі ще в 15 столітті, а любителів живопису вразять середньовічні фрески із зображенням Мадонни.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment