Категорія
Розповіді про мандри

В’єтнам – країна екзотичної природи, храмових комплексів та справжнього колориту. Феєрія пропонує тур до цієї країни, щоб зробити вашу відпустку незабутньою. Особливо це приємна подорож зимою та ранньою весною, коли в Україні сніг або дощ.

Недалеко від узбережжя Камбоджа є прекрасний острів Фукоук, найбільший з островів В’єтнаму. Його ще називають місцем «99 гір» за мальовничі гірські ланцюги, які спускаються з півночі на південь.

Для порівняння Фукоук у В’єтнамі, як Пхукет у Тайланді для туристів. Але в порівнянні з Пхукетом Фукуок є більш «диким», менш освоєним і облаштованим. Але це йому тільки на плюс.

Пляжі тут одні з найкрасивіших у В'єтнамі, а їх протяжність вражає. У 2008 році острів і його пляжі були названі найчистішими та красивішими в світі. Якщо ви захочете опинитись на відокремленому пляжі, де в межах видимості нікого крім вас не буде, то навіть у розпал сезону ви зможете знайти таке місце. Ну, а якщо хочете відпочивати на облаштованому популярному пляжі з ресторанами і кафе за два кроки від води, таких місць тут теж задосить.

Ще одне заняття, заради якого їдуть на острів - дайвінг. Це одне з кращих місць в усьому В'єтнамі для дайвінгу та одне з найдешевших місць в світі. Але дешевий не за якістю, а саме за витратами, які ви понесете. Багатий підводний світ з кораловими рифами, рідкісними видами підводної флори і фауни поряд з прозорою водою, роблять це місце ідеальним не тільки для дайвінгу, але і для снорклінга.

Звісно, що столицю В’єтнаму не оминути. Ханой - це не тільки політичний центр країни, а й культурна столиця В'єтнаму, з великою кількістю пам'яток. Тут змішалися неспішний дух старовинної екзотичної Азії і сучасна ділова метушня. Божевільний потік незліченних мотоциклів протікає річкою між старовинними пам'ятками, храмами і спогадами про недавню історію В'єтнаму, а автентичні велорикші катають туристів уздовж сучасних будівель торговельних центрів. Це місце, де можна годинами бродити колами навколо одного і того ж місця, - знаменитого озера «повернутого меча», - і постійно бачити щось нове.

Бухта Халонг у В'єтнамі - одне з чудес світу. Вона притягує туристів мальовничими пейзажами і цікавими легендами. Милуючись численними островами, скелями, всередині людини проскакує легкий страх і непереборне відчуття цікавості. Острови і скелі Халонга розкинулися на 1 500 квадратних кілометрів. Різні природні явища перетворили їх на справжні пам'ятки В'єтнаму. Можна помилуватися скелями з баштовим карстом, що нагадують вежі або високі стовпи.

Ще одне відоме серед туристів місто – Хошимін або Сайгон. Головні пам'ятки Хошиміну можна подивитися за 1-3 дні, для більш повного і ретельного огляду мегаполісу і околиць потрібно як мінімум тиждень.

У старому центрі Хошиміну збереглось безліч будівель у французькому колоніальному стилі, але в місті є сучасні будівлі і хмарочоси, а також різні цікаві храми і пагоди.

Смачна їжа - частина культури В'єтнаму, тому неможливо уявити свій відпочинок, не спробувавши її найпопулярніші блюда. Основу традиційної кухні В'єтнаму, як і у всій Азії, становить рис. Тут його і варять, і смажать, подають як гарнір, і він же є замінником хліба. В якості соусу до більшості страв подають рибний соус «ніок-мам».

Ринок Бень Тхань також можна віднести до архітектурних пам'яток Хошиміну. У той же час, тут можна придбати всілякі сувеніри, національні костюми, різні сорти в'єтнамської кави і чаю, сушені фрукти і морепродукти та інші місцеві делікатеси.

Бітекско - найвищий хмарочос у Хошиміні. Його висота 262 метри, має 68 поверхів. Форма будівлі нагадує бутон лотоса - національної квітки В'єтнаму. На 49-му поверсі розмістився закритий оглядовий майданчик «Saigon Skydeck» з видом 360˚.

І це лише краплина того, що на вас чекає під час подорожі до В’єтнаму. Обирайте тур із Феєрією.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment