Категорія
Розповіді про мандри

Сінгапур – це економічне диво, одна з найбагатших та найрозвиненіших країн світу. Якщо ви дивились фантастичні фільми про міста майбутнього, то в Сінгапурі – це не вигадка, а реальність.

Феєрія пропонує своїм туристам подорож «машиною часу» до острівної держави у Південно-Східній Азії.

Місто-держава Сингапур – це запаморочливі хмарочоси, модні торгівельні центри та передові технології. Усього за 50 років маленька країна площею 720 квадратних кілометрів стала прикладом того, як правильна економічна політика може зробити життя місцевих жителів прекрасним.

Офіційний символ Сінгапуру – це міфічна істота, наполовину лев – наполовину риба, - Мерліон. Статую Мерліона можна побачити на набережній біля затоки Маріна Бей. Також на острові Сентоза є 37-метровий Мерліон, в якому знаходиться музей, а нагорі – оглядовий майданчик.

А неофіційним символом країни вважаться готель-корабель, який найчастіше зображають на листівках з Сінгапуру. Готель знаходиться в центрі міста на відстані 3 км від ділового центру. Займає 17--й щабель у списку найбільших будівель і споруд світу (за площею приміщень). Комплекс включає три 55-поверхові башти висотою 200 метрів, на яких розташована велика тераса у вигляді гондоли в якій знаходяться басейн і сад площею 12,4 тисяч метрів квадратних.

Взагалі, перелік пам'яток на острові Сентоза вражає: тропічний мезозойский ліс Nature Walk & Dragon Trail, Парк метеликів, парк Universal Studios Singapore, Співаючі Фонтани, а ще-оглядовий майданчик вежі Tiger Sky Tower, з якої відкривається приголомшливий вид на місто, море і острова з висоти 110 метрів.

А ви знали, що найбільше оглядове колесо у світі знаходиться саме у Сінгапурі? Вам просто обов'язково потрібно покататись на гіганті Singapore Flyer, тому що пропустити таку красу не можна ні в якому разі. А від панорамних видів Сінгапуру і островів Малайзії та Індонезії перехоплює подих.

Якщо ви любите підводний світ, тоді вам точно сподобається океанаріум – найбільший подібний центр в Азії. Океанаріум сконструйований таким чином, що гуляючи тунелем, можна побачити різних підводних мешканців.

А одним з архітектурних шедеврів у Сінгапурі вважається пішохідний міст, що з'єднує між собою райони Марина Бей і Марина Центр. На думку архітекторів, він є одним з найкрасивіших сучасних мостів світу.

Сінгапур захоплює та надихає. Уявіть собі, тут знаходиться перший в світі науково-мистецький музей. Він розташована на території готелю і казино "Марина Бей Сендс". Архітектура споруди нагадує квітку лотоса. Але найцікавіша – конструкція музею. Завдяки регульованому даху, закритому протягом дня, під час дощу тут автоматично збирається дощова вода. Вона переробляється для використання у ванних кімнатах музею.

Але найпрекрасніший Сінгапур – вночі. Адже тоді все навкруги світиться яскравими вогнями та створює вічну атмосферу свята.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment