Категорія
Розповіді про мандри

Столиця Бельгії та Фландрії приманює щороку до себе сотні тисяч туристів. Місто на семи пагорбах стало не тільки штаб-квартирою Європейського Союзу, офісом ООН, а й європейською столицею шоколаду та пива.

Брюссель: 10 причин, чому це місто обирають туристи та Євросоюз
Брюссель: 10 причин, чому це місто обирають туристи та Євросоюз
Брюссель: 10 причин, чому це місто обирають туристи та Євросоюз
Брюссель: 10 причин, чому це місто обирають туристи та Євросоюз

Феєрія пропонує вам «зануритись» у це цікаве місто та відправитись у подорож до Бельгії. І на це у нас є 10 причин:

1. У Бельгії щорічно виготовляють 220 тисяч тон шоколаду, а світовим лідером з продаж цих ласощів є Брюссельський аеропорт. У Брюссель приїжджають не тільки для того, щоб купити шоколад додому. Тут ви можете відвідати шоколадні музеї, прогулятися справжніми шоколадними маршрутами, побувати на дегустаціях у майстернях, познайомитись з шоколат’є, закоханими у свою справу, повчитися у них і створити свій власний шоколад.

2. Одна з найбільш відвідуваних визначних пам'яток Брюсселя - фонтан «Хлопчик, який пісяє». Для маленької фігурки цього малюка було створено близько 600 костюмчиків, щоб наряджати його в урочистих випадках. Точно невідомо, коли і за яких обставин була створена ця невелика статуя заввишки всього 61 см. Імовірно хлопчик «пісяє» з 1388 року.

3. У Брюсселі в вигнанні проживало багато видатних особистостей Франції: Наполеон IV (1870), Огюст Роден (1870-1886), Жак-Луї Давид (1815-1825), ШАрль Бодлер (1864-1867), Олександр Дюма (1851), Поль Верлен (1872-1873), Віктор Гюго (1851-52, 1866-1870).

4. Ще одне популярне місце в Брюсселі - Атоміум, побудований до Expo 1958 року. Це частина кристалічної решітки заліза, розмір якого був збільшений в 165 млрд. разів. Він складається з 9 величезних сфер - діаметр кожної становить 18 метрів, і 20 труб, що з'єднують їх між собою. У центральній з них розміщений ліфт, здатний за 25 секунд доставити гостей в ресторан або на оглядовий майданчик.

5. Якщо у вас немає можливості побачити всю Європу на власні очі, то можна навідатись до парку «Міні-Європа». Тут зібрані знакові споруди з усієї Європи. Мініатюри знаменитих споруд і будівель в масштабі 1:75 розміщені поруч з Атоміум.

6. На площі Гранд-Плас у центрі міста кожен парний рік протягом майже 50 років стелять величезний килим з квітів. Мільйони бегоній різних відтінків створюють дивовижне живе полотно на загальній площі в 1800 квадратних метрів. Заради такої краси точно варто приїхати в Брюссель.

7. У Брюсселі на Музейній площі розташований, мабуть, один з найбільш незвичайний музей світу - це колодязь з підсвіткою, який отримав назву «Провал». Якщо зазирнути в нього, можна побачити експонати Музею сучасного мистецтва.

8. Собор святого Михайла в Брюсселі - місце всіх весільних і похоронних церемоній королівської сім'ї Бельгії. Будівництво будинку, схожого на Нотр-Дам-де-Парі, тривало 300 років.

9. Будинок Короля - старовинна будівля 13 століття спочатку була складом для пекарів і називалася Хлібні ряди. Зі складу будинок перетворили на в'язницю, потім на податкову герцога, а тоді вже в його садибу. Через деякий час Будинок Герцога перейменували в Будинок Короля. Але королі ніколи тут не жили. Будівлю реконструювали безліч разів. Нинішній готичний вигляд, що нагадує мереживо, воно набуло в 19 столітті. Міський музей, який знаходиться в Будинку містить різноманітні твори мистецтва різних епох країни.

10. Базиліка Сакре-Кер входить в список п'яти найбільших церков у світі. Перший камінь заклав ще король Леопольд II, який дуже любив Париж і хотів зробити Брюссель подобою французької столиці. Сакре-Кер дуже нагадує однойменний паризький храм. Усередині храму символічне число капел - 9, стільки ж і провінцій в Бельгії.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment