Категорія
Розповіді про мандри

Серце Швеції, північна Венеція, батьківщина Нобеля – все це про Стокгольм, прекрасне місто в архіпелазі Балтійського моря. Як і будь-яке скандинавське місто, Стокгольм тісно пов'язаний з водою. Столиця Швеції розташувалась на 14 островах, що пов’язані між собою мостами.

Феєрія пропоную своїм туристам побачити Стокгольм та відчути його чарівність через пам’ятки архітектури, музеї та просто прогулянки містом.

Стокгольм – місто на 14 островах
Стокгольм – місто на 14 островах
Стокгольм – місто на 14 островах
Стокгольм – місто на 14 островах

Стокгольм - відомий музейний центр Європи. Всього в місті налічується понад 80 музеїв, які щорічно відвідує до дев’яти мільйонів чоловік.

Гамласан – найстаріший район міста, який розташований на маленькому острові в самому центрі Стокгольму. Тут можна знайти місця, з яких починалося будівництво Стокгольма в середньовічній Швеції. Тут розташовуються досить відомі будівлі, такі як Німецька церква, а також різні маєтки і палаци: Будинок старійшин, маєток Бунд, маєток Тессін і палац Оксеншерні. Найстарішою будівлею міста є Ріддархольмська церква, побудована в XIII столітті.

А ще тут незвичайне метро, яке стало візитівкою міста. Воно перш за все відоме сміливим і унікальним дизайном деяких своїх станцій, фотографії яких регулярно спливають у вибірках типу "найнезвичніші метрополітени світу".

Всі культурні місця в Стокгольмі не обійти навіть за десять поїздок, але дещо цікаве можна встигнути подивитися і за пару днів. Справжнє задоволення – поблукати серед вузьких вуличок, розглядаючи незвичайні будівлі, вітрини і сувеніри на прилавках. Стародавні фрески ховаються майже за кожним мальовничим фасадом.

Drottninggatan або «вулиця Королеви» - головна пішохідна вулиця міста. У самому її початку з боку Старого міста можна побачити лисицю-жебрачку. Скульптура піднімає проблему бездомних тварин. Крім того, на вулиці розташовується найстаріша аптека Стокгольма під назвою «Ugglan», що в перекладі означає «Сова». За легендою її адреса не змінювалася з 1798 року, а відкрита вона була ще в 1761. Уздовж вулиці на асфальті зображені цитати з творів Стріндберга, родоначальника шведського театру і літератури. А у будинку під номером 85 організований його музей.

А для тих, хто любить книжки – у Стокгольмі справжній рай. Обов'язково зазирніть у Stadsbibliotek. Це найбільше публічне книгосховище Швеції, де зібрані книжки на 100 мовах. Книжкова панорама на увігнутих стінах вражає - не впевнені, що будь-яка інша бібліотека може викликати такі сильні емоції. Увійти, щоб подивитися, до речі, можна просто так.

А серед цікавинок, які знаходяться не в центрі міста, вашої уваги заслуговує Королівський палац Sverige's Kungahus. Тут можна подивитись на зміну караулу або прогулятися багатьма покоями Вашої Величності.

А ще в столиці можна побачити Vasa – єдиний в світі збережений в первісному вигляді корабель XVII ст. Збереглись конструкція і сотні різьблених скульптур.

І, як ми вже згадували, в Стокгольмі ще є багато цікавого. А Феєрія допоможе вам не розгубитись у цій красі!

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment