Категорія
Розповіді про мандри

Шампань — це не просто провінція, з якої походить неймовірно смачний алкогольний напій, а історична область на північному сході Франції з багатою історією і виноробними традиціями.

Шампань і Ельзас — дві сторони однієї Франції
Шампань і Ельзас — дві сторони однієї Франції
Шампань і Ельзас — дві сторони однієї Франції
Шампань і Ельзас — дві сторони однієї Франції

Найбільш заселеним містом Шампаню є Реймс, за 140 км на схід від Парижа. Саме тут наприкінці V століття був хрещений перший галлійського король Хлодвіг, названий згодом «батьком нації». Тут же коронувалися більшість правителів Франції, завдяки чому Реймс називають «містом коронацій». І у 1945 році саме в Реймсі був підписаний договір про припинення війни з Німеччиною.

Архітектура міста — це поєднання шедеврів середньовічного, римського і готичного мистецтва. До списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО занесені знаменитий Реймський собор XIII століття, королівська усипальниця в базиліці Сен-Ремі XI століття, Палац Те будівлі кінця XVII століття і Тріумфальна арка II століття.

Однак в першу чергу Реймс все-таки залишається столицею французьких шампанських вин. Одна з вулиць міста протяжністю 18 кілометрів повністю зайнята винними погребами. Виноград тут культивується з античних часів. «Дорога шампанського» тягнеться на 600 км і охоплює 216 сіл. Це дуже гарна місцевість з приголомшливими видами, невеликими селами, старими монастирями та абатствами. І вже в березні Феєрія навідається туди з групою своїх туристів.

А ще далі на північний схід Франції знаходиться ще один неймовірно прекрасний регіон під назвою Ельзас. Протягом століть Ельзас належав то німцям, то французам, що знайшло відбиток в його самобутній культурі та в столиці регіону Страсбурзі.

В архітектурному плані Страсбург дуже схожий на добротне німецьке місто. Насамперед потрібно навідатись в район Петіт Франц (фр. Маленька Франція). Тут, уздовж каналів річки Іль, в неймовірно романтичному місці, тісняться фахверкові будиночки. Така щільність їх забудови, як тут, навіть в Німеччині не часто зустрічається.

У Страсбурзі всюди казка, французька і німецька культура тут зливаються воєдино. У цьому місті можна годинами гуляти вуличками і спостерігати за всілякими деталями.

Страсбурзький Мюнстер вважається одним з найбільших кафедральних соборів Європи і найбільшим будівлею в світі, побудованим з пісковика.

Астрономічний годинник, розташовані всередині собору, унікальні. У 19 столітті був розроблений і реалізований механізм, який показує орбіти планет.

Ми вам розповіли лише про два міста Франції, а подорож з Феєрією подарує цілий набір вражень та відвідини багатьох населених пунктів регіонів Ельзас та Шампань. Долучайтесь до наших груп, доки є вільні місця!

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment