Категорія
Розповіді про мандри

Не вистачить слів, щоб описати усі пишні палаци та парки Італії. Але є в країні острів, який зможе передати усю велич та багатство італійського народу. І під час туру в Італію з «Феєрією» туристам відкриється ця краса.

На озері Лаго-Маджоре на півночі Італії, за 400 метрів від прибережного містечка Стреза розташований мальовничий острів-замок, острів-парк Ізола Белла. Уся ця територія зайнята палацово-парковим комплексом графа Борромео.

У відкритій для туристів частині острова розташовується музей з тематичними залами: Наполеона (тут зупинявся великий полководець зі своєю коханою Жозефіною), Гобеленів і Лука-Джордано (там представлені картини Джордано і Бернардіно Луіні). Одне крило палацу, закрите для туристів, ще й досі слугує літньою резиденцією родини Борромео. Про те, що сім’я знаходиться на острові, сповіщає піднятий прапор.

Будинок побудований у стилі ломбардного раннього бароко. Інтер'єр також виконаний у цьому стилі: кімнати прикрашені картинами, мальовничими гобеленами, скульптурами, антикварними меблями і посудом, люстрами з муранського скла.

А навколо палацу територія «потопає» в екзотичній зелені парку-саду. Його ландшафтний дизайн продуманий до дрібниць, а сам він складається з двох частин англійської та італійської. Остання являє собою платформу висотою 34 м, що представляє десять терас - наслідування знаменитим висячим садам Семіраміди.

Вони прикрашені статуями, обелісками (робота скульптора К. Симонетта), гротами, а колекція рослин на кожній терасі - різна. Над садом працюють чудові майстри-садівники, які розробили таку систему посадки і догляду за рослинами, що цвітіння в саду не припиняється з березня по жовтень.

Уявити як жили графи може кожен із вас, якщо відправиться у мандрівку в Італію з «Феєрією». Benvenuto!

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment