Категорія
Розповіді про мандри

Море здатне зробити нас щасливими. Воно нагадує нам про дитинство, коли ми вперше зустрілись з ним, і відтоді постійно хочеться побачити його знову, воно дарує відпочинок розуму та тілу, надихає нас. Є принаймні 5 причин, чому ми так сильно закохуємось у море, і стільки ж, чому ми закохуємось у море в Лутракі

МОРЕ ЗАСПОКОЮЄ

Його звуки вводять нас у стан медитатації, а його синій колір вабить. Цікаво, що велика кількість людей на планеті називає синій і його відтінки – своїм улюбленим кольором. Він заспокоює, розслабляє і тонізує одночасно. Саме для того, щоб насолоджуватись глибоким кольором моря, можна відправитись у захопливі прогулянки на теплоходах до Коринфського каналу, який з'єднує Іонічне та Егейське моря.

МОРЕ – ВІДПОЧИНОК ДЛЯ РОЗУМУ Й ТІЛА

На узбережжі наш розум і почуття відпочивають, адже бачать перед собою лише безмежність води та неба. А від буденних думок врятують численні ресторанчики, таверни, бари, дискотеки й навіть аквапарк, які тягнуться вздовж усієї набережної Лутракі. А ще комфортні готелі, серед яких: Aegli Hotel, 3*, Achillion Hotel 4*,  Hotel Excelsior 3*, Alexander Beach 4* (у місті Анавіссос),  Mantas Hotel 4*, Ilion Hotel 3*, Grand Hotel 3*.

МОРЕ – ЦЕ МИ

Ми складаємось з води й, що цікаво, за своїм мінеральним складом воду в клітинах нашого тіла можна порівняти з морською. Тіло людини в цілому має майже таку ж щільність, як у звичайної води, що й дозволяє нам плавати, триматись на поверхі та не тонути. У Лутракі ж можна проводити цілі експерименти, адже поряд з містом є унікальне солоне озеро, яке з'єднане з морем. Солона ж вода, через свою щільність, не просто здатна тримати на поверхні, а й виштовхувати нас. Це ідеальне місце, щоб навчитись плавати, або просто побути в невагомості.

МОРЕ НАДИХАЄ

Скільки ми знаємо пісень і віршів, картин, які змальовують море, і кінострічок про стихію! Завжди хочеться зафіксувати його у пам'яті назавжди. Можна годинами сидіти на березі і просто спостерігати хвилі, або будувати з піску та гальки замки, які потім перетворити на справжні. Не виключено, що саме так, спочатку з піску, а потім уже з каменю поблизу Лутракі виросли і стародавній Коринф, і знамениті Мікени, і Епідавр, Олімпія, античні храми, візантійські церкви та монастирі, які можна побачити тут і сьогодні.

МОРЕ НАГАДУЄ ПРО ДИТИНСТВО

Нам так само, як і в дитинстві, хочеться бавитись у воді, а в Лутракі можна зробити так, щоб це виглядало більш по-дорослому:катання на водних лижах, дайвінг, підводне полювання чи вітрильний спорт, для любителів гір – мандрівки до них.

Комфортні піщано-галькові пляжі, тепле море, штучний берег – це ідеальний вибір для відпочинку з маленькими дітьми. Такі умови можна знайти в курортному містечку Анавіссос, який лише в 47 кілометрах від центру Афін. І так Греція подарує Вашій дитині знайомство з морем і повторить зустріч для вас.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment