Категорія
Розповіді про мандри

Не морем єдиним славиться Італія! Насправді в цій краї знайдеться все, що ви побажаєте. Але наймальовничіші та найдивовижніші місця на вас чекають не на узбережжі Середземного моря… Якщо не вірите, то зверніть увагу на те, де люблять відпочивати зіркі світового масштабу. А ми з Феєрією допоможемо спланувати ваш тур на озера Італії.

А ви знали, що голлівудський актор Джордж Клуні, відсвяткувавши весілля у Венеції, відправився з дружиною у свій маєток на озері Комо. Маленьке містечко Лальо нічим не відрізнялось від інших населених пунктів на озері. Але у 2002 році актор та режисер Джордж Клуні купив тут будинок і тепер місто стало відомим на весь світ.

Вілла Олеандра була названа на честь однойменних високих дерев, що ростуть тут біля дороги. Колись маєток належав відомому сімейству Віталі, а тепер тут відпочиває голлівудська пара Джордж Клуні та Амаль Аламуддін.

А нещодавно з’явилась інформація, що пара Бекхемів також придивляється до нерухомості у Лальо. Так що на одну зіркову пару стане більше.

Знаменитості люблять Комо за його елегантність та розкіш. На південному березі озера можна побачити стіни старих кварталів, маленькі вузькі вулички та кафе з відкритими верандами. І ви також зможете насолодитись цієї красою у турі «Дама з камелією».

Ще одне не менш популярне серед зірок озеро – Гарда. Воно найбільше в Італії та має різноманітні береги. На півдні оточене пагорбами, а на півночі – крутими скелями та маленькими селами, що наче «притулились» над самим обривом.

До речі, на одному з мисів, що виходить далеко прямо в озеро розташувався спа-курорт Сірміоне, навколо якого знаходяться старезні кріпосні стіни. Ще трохи далі – курорт Бардоліно, який називають батьківщиною місцевого червоного вина.

Саме на озері Гарда знайдуть собі заняття поціновувачі активного відпочинку. Каное та кайтсерфінг найбільше розповсюджені на півночі озера Гарда.

Фортеця Скалігерів, церква святої Анни та вілла Марії Каллас у Сірміоне – це все входить в програму туру для тих, хто поїде з Феєрією.

Лаго-Маджоре – це не просто озеро, про яке ви читали в одному з путівників про Італію чи популярне місце відпочинок зірок. Це місцевість, яка припала до душі великому французькому письменнику Стендалю:

«Якщо є у тебе серце і сорочка, продай сорочку і відвідай околиці Лаго-Маджоре… Що можна сказати про озеро Маджоре, або про Борромейскі острови, або про озеро Комо, можна тільки пожаліти тих, хто не сходить від них з розуму».

Навколо озера гори, які захищають від сильних вітрів, тому клімат в цьому регіоні особливо м’який. Озеро стало популярним серед європейської знаті після відкриття Сімплонського тунелю між Італією і Швейцарією на початку XX століття. І по наш час курорти на цих берегах приваблюють як звичайних туристів, так і зірок.

Одне з містечок, яке найбільше захоплює туристів на Маджоре, - Стреза. Це не тількі старі вулички та маленькі площі, а й Борромейські острови, які складаються з островів Мадре, Белла і Пескаторі.

На острові рибалок (Пескаторі) ви зможете оглянути палац і парк сімейства Боромео (XVII століття). Палац будувався в епоху Людовика XIV і тут явно відчувається вплив архітектурного стилю Версаля. Велич палацу і тераси парку вражають уяву.

Ще одне з популярних озер Італії – Ізео. Тут прекрасні умови для велосипедистів та фанатів хайкінгу. Ви оціните красу цієї місцевості, адже озеро знаходиться між Ломбардійських Альп. В районі озера розмістилось близько 20 населених пунктів, які з легкістю можна об’їхати на машині за день-два. Але там ви дійсно відчуєте тишу та спокій, адже це найменш «заселене» туристами озеро.

Відчуйте себе італійськими вельможами чи світовими зірками та відправляйтесь у тур озерами Італії.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment