Категорія
Розповіді про мандри

«Рано-вранці одного жаркого літнього дня в Любероні, зручно вмостившись на терасі, під дзижчання бджіл у лаванді насолоджуватися філіжанкою кави з вершками й милуватися залитою сонячними променями зеленню далекого лісу – що може бути краще у цьому світі?», - так написав Пітер Мейл у своїй книзі «Прованс назавжди», по якій потім зняли голлівудську стрічку «Гарний рік».

І правда, неможливо описати словами усю красу південно-східного регіону Франції – Провансу. Феєрія допоможе відкрити вам для себе цей різнобарвний край. Ви не тільки відчуєте на собі справжній романтичний дух Франції, але й побачите види з найпопулярніших листівок та кіносюжетів.

Прованс простягається від засніжених гір південних Альп аж до дельтових рівнин Камарга та захоплює Лазурове узбережжя, що так манить туристів. Сонце, їжа, вино та п’янкі аромати середземноморських рослин – так пахне Прованс. Не дивно, чому цей регіон довгий час привертав увагу багатих та відомих, художників, культурних діячів та самітників.

Прованс став повноцінною частиною Франції в дев’ятнадцятому столітті, тому для місцевих жителів і досі характерний провансальський акцент. А на сході за тональністю він зовсім схожий на італійську.

Найбільша проблема, з якою зіштовхуються туристи при відвідування Провансу – куди саме поїхати та що встигнути побачити. Тому на допомогу прийдуть висококваліфіковані менеджери Феєрії, які допоможуть підібрати тур на ваш смак.

Королівські замки Луари, пасторальний Прованс, сонячне південне узбережжя, загадковий Париж – все це чекає вас у турі «Під сонцем Франції». Марсель, Авіньйон, Тулуза, Лімож – кожне місто, яке ви відвідаєте, це прекрасна перлина, яку ми разом зможемо нанизати на нитку незабутніх вражень.

Зловіть цей чарівний момент, коли ви вже наближаєтесь до Провансу. На горизонті з’являються кипариси та дахи з червоної черепиці, ви чуєте співи цикад та дихаєте ароматом дикого кмину та лаванди. Вздовж шосе олеандри розцвітають на фоні суворих та сповнених сонцем пейзажів. Ось що так надихало постімпресіоністів!

Тут можна мандрувати крихітними селами, які немов чіпляються за скелі; дивуватися неймовірному бірюзового кольору морю в бухтах, якими порізаний берег від Марселя в сторону Ніцци; гуляти в прибережних містах, де погойдуються на воді яскраві рибальські човни; досліджувати численні споруди, що залишилися ще з римських часів; загубитися у горах ущелини Ардеш… І це ще не все! Особливо, якщо ви оберете подорож у Францію з Феєрією.

Долина Луари – мальовничий регіон уздовж течії річки Луари, відомий своїми виноградниками, прекрасними ландшафтами і дивовижними замками. Центр французького життя в епоху Відродження, зараз, це "оазис спокою і гармонії", де оживає минуле з інтригами, змовами і любовними пристрастями. Для вас це стане справжня подорож у часі!

Тулуза – одне з найбільших і найкрасивіших міст Франції, центр історичної області Лангедок. «Рожеве місто» - так називають Тулузу за цеглу рожевого кольору, з якої побудована більшість будинків. Тут ви побачите головні визначні пам'ятки міста: площа Капітолія, базиліку Сен-Сернен, церква якобінців, собор Сен-Етьєн, Ратушу. Ночівля.

Марсель – столиця Провансу, найбільший порт Франції та всього Середземномор'я, найбільший промисловий і культурний центр країни, що відрізняється особливим колоритом і своєрідністю характеру місцевих жителів. Пам'ятки Марселя дуже різноманітні і цікаві: від Старого порту з середньовічними фортами до символу міста і найбільшого собору Франції нового часу - Нотр-Дам-де-ла-Гард.

Авіньйон – місто церков і дзвонів, місто-фортеця, "місто Пап" (бо було колись папською резиденцією). Він багатий численними скарбами, але жодне з них не може зрівнятися з Папським палацом – найбільшим готичним палацом в Європі,занесеним ЮНЕСКО до Списку об'єктів Всесвітньої спадщини.

Подивіться всі ці скарби Провансу, але пам'ятайте, що основні моменти будь-якої поїздки – це ті години, які ви витрачали в кафе на тротуарі, безцільно блукали вузькими вуличками, вимощеними бруківкою, а потім ховались у затінку старого оливкового дерева. Дозвольте собі відчути ритм сучасного провансальського життя та нічне ароматне повітря на шкірі.

Якщо нам вдалось вас переконати, то приєднуйтесь до нашої групи та помандруємо разом до Провансу!

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment