Категорія
Розповіді про мандри

Цікава історія, добрі люди, міцний портвейн, безмежний океан та гори, які височіють на кордоні з Іспанією. Це лише декілька слів, якими можна описати Португалію, як країну. Звичайно, спершу на думку спадають найвідоміші міста – Лісабон та Порто. Саме вони демонструють славу Португалії як морської держави, яка керувала «хвилями» з Бразилії до Східної Азії. 

Португалія – знайомство із однією з найстаріших європейських націй
Португалія – знайомство із однією з найстаріших європейських націй
Португалія – знайомство із однією з найстаріших європейських націй
Португалія – знайомство із однією з найстаріших європейських націй

Відвідавши внутрішню частину території країни, ви побачите і відчуєте на собі розмаїття та всі її принади. Не тільки океан приваблює сюди туристів. Прогулянки виноградниками, катання на велосипеді або байдарках по повноводних річках – це теж можливо у Португалії.

Логічно розпочати своє знайомство з країною з її столиці. Лісабон – це місто, яке оповите готичними будівлями та сучасним гламуром. Доступні ціни та привабливе поєднання сонячного неба, архітектури, глибоко вкорінених традицій та абсолютно сучасного відчуття зробили Лісабон найпопулярнішим місцем для мандрівників. 

Відомі споруди на семи пагорбах, будинки з терасами, замки та собори, а також блискучі білі базиліки, - перше, що впадає в око туристам, які блукають вузькими вулицями по бруківці, або перетинають місто на старому трамваї. В Лісабоні ви по-справжньому відчуєте епоху Великих географічних відкриттів, коли Васко да Гама та його колеги-дослідники планували заокеанські мандрівки. 

Спокійне але багате Порто заманює своїм середньовічним центром, божественною їжею і вином та харизматичними місцевими жителями. Порто тримає тебе у своєму полоні з першого візиту. Кафедральний собор, прогулянка крутими берегами Доуро, найстаршому району Піна, сталеві мости конструкції Ейфеля та вивіски магазинів портвейну...

Насправді у Португалії велика кількість містечок, які варто відвідати. І з турфірмою «Феєрія» це стане простіше, а головне – цікавіше! Наприклад, Гімарайнш – релігійний центр Браги, університетське місто Коїмбра чи місто-музей Евора, що увійшов до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Все це ви побачите в одному з наших турів.

Аби відчути всю могутність та силу Атлантичного океану ми придумали маршрут до найзахіднішої точки Європи – мису Рока. Він знаходиться недалеко від міста Сінтра, на території Національного парку Сінтра-Кашкайш. Круті та гострі скелі, які досягають сотні метрів, старий маяк та тоненькі й небезпечні стежки, що тікають прямо в океан…

Варто відмітити, що Португалія – католицька країна. В кожній громаді існують стародавні церкви, і, хоча підтримка церковних інституцій може зменшитися, віра в традиційні цінності залишається й досі.

Якщо говорити про один із символів Португалії, то не можна не згадати про статую Христа-Царя у місті Алмада. Вона знаходить на висоті 113 метрів над рівнем річки Тахо, а сам Христос досягає висоти 25 метрів.

Ще одне містечко, котре розташоване недалеко від Лісабону – це Обідуш. Найпишніше місто, що просто потопає у квітах, стало улюбленим серед молоді. Саме тут закохані часто влаштовують яскраві весілля. А чому б і ні? Древня історія, білі вілли, квіти, фруктові древа і звичайно – океан.

Можна багато писати, але варто хоч один раз побачити Португалію. Це зовсім інша Європа, зі своїм ритмом та людьми. Тому ми просто залишимо тут уривок з роману «Ніч у Лісабоні» Еріха Марії Ремарка, можливо, вас це надихне на подорож до Португалії:

«... Стояла чудова ніч. Небо ще було всипане зірками, але на горизонті зоря і море вже злилися у перших обіймах і зникли в блакитному тумані. Небо стало вище, сильніше відчувався запах моря і квітів. Усе обіцяло ясний день. При світлі сонця в Лісабоні є щось наївно-театральне, привабливе і чаклунське.

Зате вночі він перетворюється на смутну казку про місто, яке всіма своїми терасами і вогнями спускається до моря, немов святково вбрана жінка, яка схилилася до свого коханого, що потонув у пітьмі…».

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment