Категорія
Розповіді про мандри

«Побачити Париж та померти!» - майже всі знають цю відому фразу, але не знають звідки вона з’явилась. А сказав її відомий письменник Ілля Еренбург. На початку 20 століття він вирішив познімати парижан прихованою камерою, щоб передати таким чином справжнє нутро цього міста. А в результаті вийшло більше півтори тисячі знімків, які він видав у фотоальбомі під назвою «Мій Париж».

Ми у Феєрії проти цього висловлювання. А за те, щоб поїхавши у Париж одного разу, повертатись туди ще раз і ще… І на це в нас є, як мінімум, 13 причин:

1. Лувр – один з найбільших музеїв світу. 

Якщо ви хочете познайомитись з культурою та мистецтвом різних країн світу, але не маєте можливості поїздити, то вам у Лувр. Музей має не тільки картинну галерею, в якій зібрані відомі картини майстрів Італії, Франції, Німеччини, Іспанії, Голландії та Фландрії 17 століття. Це різнобічна колекція витворів мистецтва і за матеріалами, і за техніками, і за стилями.

Найвідоміші експонати Лувру: картини «Монна Ліза» Леонардо, «Коронація Наполеона та Жозефіни» Давида,  «Раби» Мікеланджело, скульптури Венера Мілоська, Ніка Самофракійська, Амур і Псіхея та багато інших.

2. Ейфелева вежа.

Це не просто 300-метрова сталева конструкція, а справжній символ міста. Сюди з’їжджаються люди з усього світу, а дівчата мріють аби їм зробили пропозицію руки і серця на верхівці вежі. Звичайно, адже звідти відкривається такий краєвид, що будь-хто точно скаже «Так!»

3. Нотр-Дам де Парі.

Собор Паризької Богоматері, оспіваний у багатьох віршах та навіть у романі Гюго, став також одним із символів Парижа. Готичну споруду можна годинами розглядати як зсередини, так і зовні. Кафедральний собор з шестичастинним нервюрним склепінням зберігає характеристики перехідного етапу від романського стилю Нормандії. Західний фасад свідчить про майстерність архітектурної композиції; скульптурне оформлення його вхідних порталів є шедевром готичного мистецтва. 

4. Монмартр та базиліка Сакре-Кер.

Монмартр – дивовижний творчий район Парижу, який був названий на честь 130-метрового пагорбу. Піднятись сходами або фунікулером, - неважливо, який спосіб ви оберете, точно отримаєте насолоду від прогулянки. А краєвид з пагорбу відкривається неймовірний. Католицький собор Сакре-Кер на самому піку нагадує святковий торт, який стає прикрасою Парижу.

5. Мулен Руж, кабаре та театри.

Мулен Руж – найвідоміше кабаре світу. Славнозвісний червоний млин, де з кінця дев'ятнадцятого століття і по сей день ллється рікою шампанське, дівчата танцюють канкан, розташований біля підніжжя Монмартра. 

6. Єлесейські поля.

Вулиця, шириною 71 метр, відома своєю буржуазністю та стилем. Дорогі магазини, кінотеатри та вишукані ресторани – тут обожнюють відпочивати та гуляти голлівудські зірки.

7. Тріумфальна арка.

Символ перемог Наполеона знаходиться на площі Шарля де Голля і вражає своєю могутністю. Наполеон не дожив до закінчення будівництва Тріумфальної арки: воно завершилося лише в 1836 році, за царювання Луї-Філіпа під керівництвом архітектора Абеля Блуе.

8. Столиця моди.

Ніхто не буде сперечатись з цим званням, адже у Парижі зосереджені такі Будинки високої моди: Balmain, Chanel, Christian Dior, Escada, Etro, Givenchy, IRFE, Nina Ricci, Versace, Yves Saint Laurent.

9. Парки, Люксембурзький сад і петанк з місцевими жителями.

Прогулянки скверами та Люксембурзьким садом точно подарують насолоду. Здається, що парижани нікуди не поспішають, а завжди мають час, щоб посидіти та послухати спів пташок, або пограти металевими кулями у петанк. До речі, не соромтесь попросити ы ви спробувати, привітні люди з радістю візьмуть вас у свою гру.

10. Діснейленд.

Цей парк розваг не тільки для малечі. Ті, хто потрапляють сюди, знову відчувають себе дитиною. Тут казка стає реальністю, а посмішка не сходить з облич відвідувачів.

11. Сена.

Головна артерія міста також стала пам’яткою Парижу. Покататись на кораблику, випити бокал вина та насолодитись краєвидами – обов’язкова місія кожного туриста. Вздовж Сени по усьому Парижу йдуть незліченні набережні. На одних сидять та малюють художники, а на інших влаштовують пікніки парижани.

12. Латинський квартал.

Цей студентський район розмістився на Лівому березі Сени навколо старовинного університету Сорбонни. Квартал отримав свою назву через те, що в університеті викладали латину, і в околицях жило багато студентів, які вміло нею розмовляли. Його особливість – маленькі вузькі вулички, кафе, бари та весела атмосфера.

13. Версаль.

Колишня резиденція королів хоч і знаходиться не в самому Парижі, але її варто побачити своїми очима. Версаль будувався під керівництвом Людовика XIV з 1661 року і став своєрідним пам'ятником епохи «короля-сонця», художньо-архітектурним вираженням ідеї абсолютизму. Розкіш і велич, могутність і простір… Саме тут у 1919 році був підписаний мирний договір, який завершив Першу світову війну.

І цих причин набагато більше! Ви дійсно відчуєте усю чарівність Парижа, якщо оберете тур з Феєрією.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment