Категорія
Розповіді про мандри

Якщо вам порадять їхати в Амстердам виключно весною, коли цвітуть тюльпани, – не зважайте! Адже у цьому місті знайдуться розваги цілий рік. Амстердам – це не просто столиця Нідерландів, це місто веселощів та свободи.

Найперше, що впадає в око – це велика кількість людей на велосипедах, які є повноцінними «екологічними» учасниками дорожнього руху. Тут від маленьких до великих, від туристів до офісних клерків, - всі їздять на велосипедах. Їх можна взяти на прокат, так що не відмовляйте собі у такому задоволенні.

Близько сотні кілометрів каналів, 90 островів та більше півтори тисячі мостів дозволили Амстердаму отримати назву «Північна Венеція». До речі, система амстердамських каналів занесена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. 

Щоб насолодитись такою дивовижною красою міста, можна обрати прогулянку катером. З цього ракурсу ви побачите зовсім інший Амстердам. Жваві мостові, таємничі арки, багатолюдні набережні та кафе, унікальні плавучі будиночки та найкращі зразки міської архітектури.

На тих, хто полюбляє ходити, чекає особлива пригода. Адже в столиці Нідерландів є на що подивитись. Прогуляйтесь до Квіткового ринку, площі Дам, Королівського палацу, Старої та Нової церкви, вулиці Дамарк, Біржи Бергале, Бегінхофа та кварталу Червоних ліхтарів.

Ви не повірите своїм очам, адже місто дихає мистецтвом. У музеї Ван Гога представлена найбільша у світі колекція, у тому числі відомі шедеври художника «Соняхи», «Мигдальне дерево в цвітінні» та «Сіяч». 

А усього за декілька кварталів знаходиться музей Рембрандта. Будинок-музей розташувався в колишньому особняку відомого голландського художника Рембрандта ван Рійна. Фасад та інтер'єри будівлі збережені в первозданному вигляді - так вони виглядали й в XVII столітті, коли в ньому жив художник. Переступаючи поріг цього музею, ви немов переноситесь в часі й на власні очі знайомитеся з життям великого майстра.

Тим, хто не має окремих «улюбленців» серед художників, але поважає творців, варто відвідати Міський художній музей. Тут представлені всі відомі напрямки сучасного мистецтва.

На набережній Принсенграхт знаходиться будинок-музей Анни Франк, в задніх кімнатах якого єврейська дівчинка ховалася зі своєю сім'єю від нацистів. Саме тут вона написала свій відомий щоденник.

Завітайте до одного з місцевих пабів та відчуєте на собі, що місто живе у своєму особливому ритмі. Здається, що час зупиняється і всі буденні проблеми залишаються далеко позаду.

Зазирніть буквально у будь-який провулок між центральними вулицями – і ви побачите червоні вітрини, які займають перші поверхи житлових будинків. Над ними живуть звичайні люди – бабусі та дідусі, мами з немовлятами, менеджери середньої ланки, яким пощастило зі спадщиною (нерухомість у цьому районі дуже дорога).

Колоритніше за все квартал Червоних ліхтарів виглядає ввечері, коли всюди світяться вогні, відчувається запах марихуани та рясніють вивісками еротичні шоу. 

Насправді в Амстердамі багато пам’яток на різний смак: від Музею сумок до Музею алмазів, тому вирішувати вам, що ви хочете побачити. І стільки ж краси за межами міста. Так що відкривайте Амстердам разом із Феєрією!

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment