Категория
Рассказы о путешествиях

Лежати горілиць у полі, вдихати пахощі трав, слухати пташок і мружитися від ласкавого сонця. І найголовніше – бути вільним в зоні серця та не контролювати свої думки. Складається враження, що досягнути подібного стану в сьогоднішніх реаліях війни просто неможливо. Адже довкола стаються події, що рвуть душу на шматки.

Однак, у цьому потоці переживань не варто нехтувати власним психологічним здоров’ям, адже воно – моторчик, що тримає нас на поверхні. Неодмінно ще вдихнемо пахощі українських полів і помилуємося вільними територіями без брудного рашистського чобота! Це буде зовсім скоро!

А поки запрошуємо вас до лавандової казки французького Провансу. Споглядання сотень світлин з лавандових полів захоплюють та вони не передають і десятої частини емоцій, які відчуєш побувавши тут наживо.

Незаймана природа і лавандовий аромат – справжні ліки. Недаремно, цю рослину дуже вдало використовують у фітотерапії для релаксу та розслаблення. А ще екстракт лаванди заспокоює біль у тілі, рятує від запалень та знижує загальну тривожність.

Кажуть, що чудодійна рослина вперше була виявлена на Канарських островах та на території сучасного Ірану (Персія). Сьогодні ж першість виробництва лаванди – за французьким Провансом. Найбільше лавандових полів знаходиться на високому плато в околицях комун Апт і Горд. Саме в період з червня до серпня тут квітують лавандові поля і захоплюють своїми пахощами, не залишаючи байдужим нікого. «Феєрія» запрошує вас до цієї казки.

Лаванда з давніх давен увійшла у повсякденне життя людини і рятувала від напружених днів, заспокоювала у непростих ситуаціях. До речі, лаванда була  у фаворі у самого Наполеона і його дружини Марії Луїзи. А римляни використовували рослину для омивання на ніч, процес цей називали «лавандула». Крім того, римляни першими навчилися отримувати ефірні масла з лаванди і застосовували їх замість парфумів.

Сьогодні ж з лаванди виготовляють не лише парфуми, а й мило, аромаолії,  мед, настоянки та різноманітні сувеніри. У Провансі є ресторани, де подаються страви з додаванням лаванди: м’ясо, шоколад, морозиво, салати. Туристам для повної насолоди лавандовим смаком радять однозначно скуштувати сорбет або лавандовий мед.

Є різні види квітів лаванди, відтінки яких варіюються від глибокого фіолетового до глибокого синього. Споглядання такої краси радує око та душу. А якщо провести рукою лавандовими рядами на полі – на шкірі залишиться невимовний аромат.

Подорож до лавандової казки Провансом стане чудовою можливістю перезавантажитися і набратися сил, з якими боротьба за наші цінності і наші життя продовжиться з новими силами. Світ відкрився Україні і підтримав нас у такий непростий час. Наша черга – відкриватися натомість.

Относится к стране

Добавить комментарий

comment