Категорія
Розповіді про мандри

Швейцарія - маленька, але дуже цікава країна. Розкидані по схилах Альп кантони і міста несуть в собі свою історію і відіграють особливу роль в розвитку регіону. 

Феєрія пропонує вам подорож до наймальовничіших містечок, які ми відвідуємо разом з нашими туристичними групами.

Беллінцона

Це місто лежить на висоті 230 метрів над рівнем моря біля підніжжя альпійських гір на схід від річки Тічіно. Беллінцона завжди була стратегічним місцем, оскільки збудована на роздоріжжі декількох гірських стежок і доріг в сторону перевалу Сен-Готард і Сен-Бернарського перевалу, що ведуть до Італії.

Замки Беллінцони оточують місто і захищають весь його периметр. Замки Кастельгранде і Монтебелло мають загальну захисну стіну, а ось замок Сассо-Корбато знаходиться трохи на віддалі і був збудований трохи пізніше. Весь комплекс оборони з 2000 року внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Крім фортечних споруд, в Беллінцоні також можна побачити красивий романський храм Сан-Б'яджо, де збереглися прекрасні фрески XIV-XV століть, храм XVI століття Святих Петра і Стефана, церкву Святого Власія і церкву милості Божої Матері. А місцева адміністрація міста розташувалася в колишньому августинському монастирі.

Любителям монументальних споруд крім замків повинні сподобатися 700-метрова дамба на річці Тічіно, що захищає місто від повеней, і справжній гранітний міст через річку, що стоять на 14-ти арках.

Локарно

Містечко на півдні Швейцарії, яке отримало назву «міста миру», через підписану там в 1925 році міжнародну угоду про мир. А ще там чудова приозерна зона відпочинку, прекрасні субтропічні парки і величезна центральна площа, на якій проводився Міжнародний фестиваль фільмів, найважливіший і найвідоміший у всій Європі.

Один з найголовніших орієнтирів Локарно, це церква і францисканський монастир, побудовані на вершині скелі, з якої відкривається приголомшливий вид на околиці.

В місті збереглись чимало релігійних пам'яток різних періодів. Цікавим об'єктом для відвідування буде Нова церква - яскравий зразок стилю бароко. В цій церкві повністю зберігся первозданний інтер'єр з безліччю витончених орнаментів.

Аскона

Це маленьке затишне містечко з населенням 5000 жителів, відомий міжнародний курорт з унікальною атмосферою. Аскона розташована в мальовничому місці - на березі одного з найтепліших озер Маджоре, усого за 50 км від Лугано. Завдяки положенню на висоті 196 м над рівнем моря, Аскону вважають найнижчим містечком в Швейцарії.

Ранньою весною, коли в сусідньому селищі ще лежить сніг, в Асконі вже квітнуть дерева. І ви у цьому переконаєтесь, якщо оберете тур до Швейцарії з Феєрією.М'який клімат і озеро Маджоре приваблюють сюди безліч туристів. На початку століття це був дуже модний курорт, де збиралася творча інтелігенція. Аскона і зараз користується великою популярністю.

У старій центральній частині міста до наших днів збереглися чудові пам'ятники епохи Середньовіччя та Ренесансу. Завдяки нещодавно відкритому в горах об'їзному тунелю для автомобілів, в місті з'явилася велика пішохідна зона, що охоплює історичний центр міста і чудовий бульвар вздовж озера.

Мендрізіо

В містечку з населенням усього 3000 тисячі чоловік знаходиться вершина Монте-Дженерозо (1 704 м). Широка панорама простягається від Альп до озер Тічіно, до Ломбардії через Паданскую рівнину і охоплює гори Апеннінського півострова.

Гора Монте-Сан-Джорджіо (1 097 м) - об'єкт всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, відома тим, що тут були знайдені скам'янілі останки унікальних морських організмів.

Мальовничі куточки міста втілюють в собі чарівність італійського «солодкого життя» і просять залишитися тут надовше. І не забудьте відвідати археологічні розкопки в районі Тремон - Кастелло і мармурові кар'єри поблизу Арцо!

Меліде

Містечко знаходиться недалеко від Лугано і саме сюди приїздять туристи, щоб відвідати парк «Швейцарія в мініатюрі».

«Швейцарія в мініатюрі» - це зібрання найвідоміших місць, будівель, технічних споруд Швейцарії в масштабі 1:25. Парк відкрили в 1959 році. У парку більше 120 детальних макети і навіть залізниця для дітей зі спеціальними маленькими вагончиками.

Тут вам і кафедральний собор Лозанни і Шильонський замок, палац Федерального парламенту, кафедральний собор і годинникова башта Берна, пам'ятник Вільгельм Телль в Альтдорфі і генералу А. В. Суворову в Андерматт, і навіть міланський кафедральний собор і аеропорт Цюріха.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment