Категорія
Розповіді про мандри

Пливуче італійське місто Венеція завжди привертало увагу туристів з усього світу. Але найбільшою популярністю Венеція користується саме під час славнозвісного карнавалу. 

Венеціанський карнавал та найкращі міста регіону Тоскана
Венеціанський карнавал та найкращі міста регіону Тоскана
Венеціанський карнавал та найкращі міста регіону Тоскана
Венеціанський карнавал та найкращі міста регіону Тоскана

У 2019 році це неймовірне дійство буде проходити з 16 лютого до 5 березня. І з Феєрією у вас буде можливість стати частиною цього неперевершеного свята. Яскраві костюми та маски, музика та веселощі наповнюють вулиці та канали міста.

Раніше карнавал завжди починався з балів, які проходили на площі Святого Марка, а потім веселощі продовжувались по всій Венеції. Якщо ви все ж таки вирішите навідатись у цю частину Італії, то не забудьте прихопити із собою маску. Або її завжди можна придбати у справжніх майстрів у самій Венеції.

Надихнувшись середньовічним настроєм, Феєрія запрошує своїх туристів до міста, де жили та творили генії світового мистецтва — до Флоренції. Тут ви одразу зрозумієте, чому це місто називають скринькою зі справжніми скарбами. Чого тільки вартий собор Санта-Марія-дель-Фіоре... Він розмістився на Соборній площі в самому центрі міста. На цьому величезному храмі, прикрашеному тонким різьбленням, різнокольоровими плитами і дивними скульптурами, встановлено найбільший цегельний купол у світі. Його спроектував геніальний архітектор Філіп Брунеллескі.

А зовсім недалеко від собору, в старовинному середньовічному кварталі в центрі Флоренції, знаходиться будинок-музей Данте Аліг'єрі. Тут жив відомий письменник і саме в цьому місті він закохався у свою Беатріче.

Наступне місто регіону Тоскана, яке точно справить на вас враження — Сієна. Пам'ятки Сієни цікаві тим, що більшість будинків, палаци та храми зберегли свій первозданний вигляд.

На тісних вуличках і на широкій Пьяцца-дель-Кампо можна відчути справжню атмосферу Сієни, стародавнього, але молодого по духу міста, величного, але одночасно жвавого. На площу з висоти 102 метрів дивиться вежа Торре-дель-Манджа (Torre del Mangia), яка датується сороковими роками XIV століття. Вона відповідає по висоті дзвіниці кафедрального Собору (Duomo), символізуючи рівновагу, досягнуту між божественною і земною владою. Біля підніжжя вежі знаходиться каплиця Капела-делла-П'яцца (Cappella di Piazza), оздоблена мармуром з чудовими скульптурами, укладеними в готичні ніші.

Всі ви чули про Пізу та “падаючу вежу”. Багато хто вважає, що в цьому старовинному місті, крім вежі та собору, і дивитися то більше нічого. І вони помиляються! Піза пропонує цілу низку цікавих пам'яток, які включені в список об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО: кафедральний собор, баптистерій, Кампо-Санту, Поле Чудес, Санта-Марія-делла-Спина.

Лукка - ще одне затишне італійське містечко Тоскани, розташоване недалеко від Пізи. Місто оточує кільце старих фортечних стін з одинадцятьма бастіонами, поверх руїн яких була прокладена міська алея, що існує і по сей день. У місті розташовані музеї композиторів Пуччіні та Боккеріні, картинна галерея в палаці Мансі і безліч середньовічних тосканських церков з квадратними дзвіницями-кампанілли.

Визначною пам'яткою є Кафедральний собор, який був названий на честь Святого Мартіна. Найперша церква на його місці була побудована ще в 6 столітті, а в 8 столітті їй присвоїли статус собору. За історію існування собор не раз перебудовували, він зберіг елементи обробки різних періодів. На фасаді собору і зараз можна спостерігати красиву ліпнину, а всередині його стіни і стелю прикрашають фрески. У соборі збереглися розкішні надгробки, які були створені Маттео Чівіталі ще в 15 столітті, а любителів живопису вразять середньовічні фрески із зображенням Мадонни.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment