Категорія
Розповіді про мандри

Лазурове узбережжя або Французька Рів’єра – це регіон, східний край якого є західною частиною Провансу.

Вояж Лазуровим узбережжям або Карнавальна Ніцца
Вояж Лазуровим узбережжям або Карнавальна Ніцца
Вояж Лазуровим узбережжям або Карнавальна Ніцца
Вояж Лазуровим узбережжям або Карнавальна Ніцца

Сюди туристи приїжджають не тільки за приємним морським кліматом та ніжним сонцем, а й за розкішшю та неймовірною атмосферою. Ніцца, Муст’є-Сент-Марі, Антіб, Сен-Поль-де-Ванс, Ез Вілляж та Монако - Рів'єра тягнеться уздовж берега з пагорбами, які спускаються до піщаних пляжів з шикарними курортами, облаштованими причалами для яхт.

Ніцца розташована в бухті Ангелів на східному краю Рів'єри. Білосніжні вілли, шикарні готелі, широкі бульвари, яхти, сади з пальмами і магноліями, - все це Ніцца, яку називають - «королевою Французької Рив'єри». Це місто музичних і театральних фестивалів. І якщо ви виберете тур із Феєрією, тоді побачити все на власні очі.

В лютому в Ніцці проходить карнавал, який за своєю красою не поступається бразильському. Він триває 10 днів. Карнавальний парад супроводжується сучасною музикою та танцями. Це місце змагання кращих музикантів, театралів, художників і хореографів. Ви побачите квіткову ходу, коли в натовп кидають тисячі живих квітів, і нічний хід фантастичних. Чудовий феєрверк і спалювання на пляжі Короля карнавалу - завершальний акорд свята.

Блакитне море, ніжне сонце, дорогі яхти та розкішні апартаменти. Канни – це один з найпопулярніших курортів на Лазуровому узбережжі. Тут завжди весело, завжди смачно, завжди вишукано та гамірно.

Сьогодні сюди з’їжджаються на відпочинок багатії з усього світу, а прямо на пляжі чи в ресторані можна зустріти справжню голлівудську зірку, що приїхала насолодитись французьким шиком.

Одне з так званих «кам’яних гнізд» Провансу - Сен-Поль-де-Ванс. Раніше це містечко знаходилось на кордоні з Італією, тому Франциск перший наказав побудувати фортечні мури та укріпити місто. Час минув, а стіни ще й досі стоять. Переходячи протягом століть під владу то одних, то інших господарів цих територій, так Сен-Поль тихо-мирно проіснував аж до початку XX століття.

Від аналогічних «середньовічних» міст Франції Сен-Поль-де-Ванс відрізняється тим, що тут всюди зустрічаються пам'ятники, майстерні, інсталяції, мозаїки та інші предмети мистецтва.

Популярність місто отримало в 20-х рр. минулого століття, коли в місцевому готелі «Золота голубка» (La Colombe D'Or) стали проводити час паризькі художники. Розплачувалися за житло вони часто своїми роботами. Тому зараз готель тримає багату колекцію оригіналів відомих авторів. Після художників сюди масово потягнулися люди мистецтва - актори, письменники, поети.

Марк Шагал, Модільяні, а потім Грета Гарбо, Бріджит Бардо, Софі Лорен та інші - всі вони відпочивали і надихалися в цьому містечку.

Сен-Поль-де-Ванс – місто, яке надихає, тому його так обожнювали і обожнюють художники, письменники, актори. Люблять його і наші туристи.

Ми обов’язково навідаємось Мустьє-Сент-Марі - одне з найкрасивіших селищ Провансу, що входить до списку Асоціації Plus Beaux Villages de France. Вона знаходиться в департаменті Альп Верхнього Провансу, біля початку наймальовничішої ділянки Вердонського каньйону, найкрасивішого у Франції. Протягом століть це селище було центром виробництва глиняних виробів, особливо фаянсу.

А ви коли-небудь чули про містечко, де Фіцджеральд написав свій відомий роман «Ніжна ніч», а Пікассо малював свою картини. Антіб – це місто, де минуле відчувається не менш реалістично, ніж теперішнє, а описати це все можна як келих дорогого французького вина, з неперевершеним букетом смаків.

«Тут все таке прозоре, рожеві і блакитні тони такі чисті, що найменша неточність на картині здається брудною плямою», - так описав Антіб Клод Моне.

А на завершення подорожі ми пропонуємо вам навідатись до невеличкого князівства Монако. Це одна з найменших держав у світі і один з найбільш фешенебельних курортів. Монако - сліпуча розкіш і витончена елегантність. Прекрасний м'який клімат, чудові природні ландшафти, знамениті казино Монте-Карло, легендарна «Формула-1» і маса інших розваг наповнять ваш відпочинок незабутніми враженнями.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment