Категорія
Розповіді про мандри

Подорож до столиці Латвії у будь-яку пору року дарує незабутні враження та насолоду. Рига – затишне місто, в якому кожний камінчик бруківки нагадує про 800 років історії. Природні та культурні красоти тут переплітаються настільки тісно, що це захоплює з першого погляду. 

Рига – місто натхнення
Рига – місто натхнення
Рига – місто натхнення
Рига – місто натхнення

Коли ви приїдете, то одразу зрозумієте, чому Рига занесена до списку Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. З першого кроку на вулиці Риги немов миттєво переносишся у Середньовіччя, а ще через декілька сотень метрів – у 18-19 століття.

Звичайно ж, знайомство зі столицею Латвії варто розпочати зі Старого міста. Спочатку вона будувалась у вигляді фортеці, а пізніше центр міста обріс Бульварним кільцем, де з кожним десятиліттям з'являлося все більше і більше витончених будинків, величних торгових закладів, різних установ.

Неможливо не помітити величний старий кафедральний Домський собор, величезний і одночасно прекрасний. Ні на йоту не програє йому і церква Святого Петра, а розташований поруч з нею пам'ятник Бременським музикантам викликає посмішку.

А ще не втратьте можливість піднятись на найвищу у Євросоюзі Ризькій телевежі, висота якої перевищує 300 метрів. Оглядовий майданчик, розташований на ній, дозволить побачити красуню Ригу з висоти пташиного польоту.

Якщо ваша мандрівка до Латвії відбудеться взимку, то на вас чекають чарівні святкові ярмарки. Вони починаються в Ризі приблизно з середини грудня і розгортаються на головних вулицях і площах. Прогулюючись такими ярмарками, відразу з'являється різдвяний настрій і відчуття свята, що наближається. На ярмарках можна придбати цікаві речі і сувеніри місцевого виробництва. А ще не забувайте, що зовсім поруч море, а взимку морське узбережжя виглядає як в казці.

Любителям зимових «сніжних» розваг Феєрія рекомендує поїздку до древнього міста Сигулду, яке розташоване за півтори години їзди з Риги. У Сигулді неймовірні за своєю красою пейзажі, немов у швейцарських Альпах, старовинні замки і різні варіанти зимових розваг. Тут можна покататися на гірських лижах, а також на олімпійській бобслейній трасі. А тим, хто не любить сильно ризикувати, варто прокататись на вучко - спеціальних м'яких санях.

І ніщо не зігріває холодною зимою в Ризі так, як гарячий, пряний глінтвейн і легендарний ризький бальзам. Ці напої подають практично у всіх кафе і ресторанах міста.

А якщо ви виберете подорож до столиці з Феєрією, то зможете зустріти Новий рік у чудовій компанії!

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment