Категорія
Розповіді про мандри

Німеччина вже давно у багатьох асоціюється з хмільним напоєм – пивом. І не дарма, культура пиття пива формувалась у країні роками. Але найкраще це відчути та посмакувати можна лише під час подорожі до Німеччини. А саме, відправившись у тур з Феєрією на Октоберфест.

Найбільший фестиваль пива відбувається у столиці Баварії – Мюнхені. Він розпочинається у другій половині вересня і продовжується цілих два тижні. Ми у Феєріїї підготували для наших мандрівників цікаві факти про Октоберфест. Читайте та подорожуйте з нами до Німеччини:

1. Фестиваль відкривається урочистим парадом, головні учасники якого - товариства і клуби, які підтримують традиції національних баварських костюмів, духові оркестри, а також вози з пивними бочками. Бочки символічно везуть до головного місця дії свята.

2. У 2018 році Октоберфест розпочнеться 22 вересня о 12:00 і замкне свої ставні 7 жовтня о 23:30. У робочі дні пивні павільйони будуть відкриті з 10:00 до 23:00, а у вихідні дні – з 9:00.

3. Початком пивного фестивалю вважають дату 17 жовтня 1810 року. Приводом для народного свята стало весілля майбутнього баварського короля Людвіга I і принцеси Терези. На поле під Мюнхеном, яке з того часу носить ім'я нареченої - Theresienwiese, на честь молодят були влаштовані перегони. Слово Wiesen (луки) стало другою назвою Октоберфесту.

4. Право відкрити Октоберфест належить бургомістру Мюнхена. Він повинен за допомогою дерев'яного молотка увігнати в першу бочку кран. Зазвичай для цього потрібно два-три удари. Піднявши першу кружку, бургомістр закликає: "O'zapft is!", Тобто "Наливайте!" - звичайно ж, на баварському діалекті.

5. У 2017 році ціна літрового кухля пива (Maß Bier) на мюнхенському Октоберфесті була від 10,60 євро до 10,95 євро.

6. На фестивалі пива не тільки п’ють, але й їдять. У 2016 році гості Октоберфесту з'їли 366876 смажених курчат, 67227 свинячих рулек, 116 биків і 58 телят на рожні, а також 151857 подвійних свинячих ковбасок.

7. На лугу Терези встановлюють 14 великих пивних павільйонів-шатрів, кожен з яких може вмістити кілька тисяч відвідувачів. Найбільший з них розрахований більш ніж на 11 тисяч осіб. Ставлять також понад два десятки малих павільйонів: пивних, кафе і закусочних - до 500 осіб. Загальна кількість місць за столами Октоберфесту становить близько 119 тисяч.

8. В останні роки все більше і більше гостей приходять на Октоберфест у традиційних баварських костюмах. Чоловіки одягають знамениті шкіряні шорти, жінки - дірндл. Якщо хочете привернути до себе увагу, підготуйте костюм.

9. Попри те, що пиво - напій суто для дорослих, про дітей в дні свята теж не забувають. Для майбутніх потенційних учасників фестивалів спеціально будуються каруселі, продається морозиво та інші солодощі. Діти катаються дитячою залізницею, їздять у візках, запряжених кіньми, для них влаштовуються спеціальні вистави.

10. В останні роки число відвідувачів Октоберфесту становить близько 5,6 - 6,5 мільйонів чоловік. Один раз цей показник навіть наблизився до 7-мільйонної позначки, але поки її не переступив.

Ви можете допомогти встановити новий рекорд, відвідавши з Феєрією Октоберфест у 2018 році. Відпочивайте і мандруйте з нами!

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment

Надіслав: Милана, дата: 08.10.2023

Всем прив:) Я не очень поняла, сколько пива нужно выпить в праздник? Еще вопрос - вы могли бы выслать 10 литров баварского (мюнхенского:))) пива в воронеж? если кто-то хочет с мной выпить я полностью открыта к общению!!!!! всем пока и спасибки :>)