Категорія
Розповіді про мандри

Якщо ви шукаєте маршрути для катання на лижах взимку, тоді вам не сюди. Сьогодні мова піде про Доломітові Альпи Італії та їх красу у літньо-осінній період. Щоб побувати у горах, не обов’язково бути фаном зимових видів спорту. В Альпах є місця, в яких просто можна насолоджуватись краєвидами та дихати чистим повітрям.

Мальовничі місця в італійських Альпах
Мальовничі місця в італійських Альпах
Мальовничі місця в італійських Альпах
Мальовничі місця в італійських Альпах

Можна сказати, що Альпи для Італії - це ще один подарунок і без того щедрого Творця. З давніх-давен неприступна гірська гряда захищала країну як від нещадних ворогів, так і від холодних дощів і вітрів, формуючи м'який клімат Апеннінського півострова.

Влітку, коли в Римі і Флоренції плавиться асфальт і нічим дихати, в Альпах - прохолодно, але не менше сонячно. «Феєрія» запрошує вас у тур до Італії, а саме - містами, з яких до Альп «рукою сягнути»:

Турин:

Місце, де сьогодні знаходиться Турин, ніби самою природою було створене для того, щоб стати центром на торговому шляху з Італії до Франції через Альпи.

Місто відоме своєю багатою архітектурою і вишуканою кухнею. Будинки у стилі бароко і затишні старовинні кафе прикрашають бульвари і площі, такі як площа Кастелло і площа Сан-Карло. Ще одна визначна пам'ятка міста - вежа Моле-Антонелліана з високим шпилем.

Борміо:

Знаходиться цей курорт за 200 км від Мілана, в Альпах на висоті 1200 м над рівнем море. Приїхати відпочити туди можна в будь-який час року - влітку, щоб покататися на гірському велосипеді і помилуватися озером Комо; взимку - щоб покататися на лижах і поніжитися в гарячих термальних джерелах.

Стреза:

«Королева» озера Маджоре - розташована в чудовому місці з дивовижними панорамними видами, під зеленими схилами гірського піка Моттароне. Численні вілли, парки, сади, що потопають у квітах, набережні, що розкинулися неподалік від берега, засніжені піки гір навколо - все це робить місто Стреза одним з найважливіших озерних курортів Італії і Європи.

Комо:

Тричі Комо - провінція, місто і озеро з однією назвою - рідкісний випадок в Італії. Третє за величиною озеро в країні має унікальну форму перевернутої латинської букви Y. За що його облюбував бомонд, чому багато хто хотів би придбати нерухомість в цих місцях і чому Комо подобається всім туристам, це ви зрозумієте, коли відправитесь у тур до Італії з «Феєрією». Неможливо перерахувати усі прекрасні містечка на озері Комо, настільки їх там багато (Лекко, Балладжіо, Менаджо, Тремеццо, Варенна, Коліко та інші).

Сірміоне:

Курортне місто знаходиться на довгому і вузькому півострові в південній частині озера Гарда. Головна визначна пам'ятка цього древнього міста - форт, розташований прямо на узбережжі. Будова з величними зубчастими стінами з сірого каменю була зведена в XIII столітті для захисту порту з боку озера. Раніше потрапити в замок можна було тільки по підвісному мосту, пізніше побудували стаціонарний міст. Сьогодні в стінах замку розташувався музей, присвячений історії міста.

Подорожуйте до Італії, відкриваєте для себе мальовничі Альпи, чисті озера та старовинні пам’ятки архітектури разом з нами!

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment