Категорія
Розповіді про мандри

Не просто так Шотландію називають країною замків та привидів. На цій землі знаходиться велика кількість таємничих та містичних фортець, котрі варто відвідати поціновувачам історії. Ми зібрали декілька замків, які, на нашу думку, варті вашої уваги:

Найвеличніші замки Шотландії: місця лицарів та містичних історій
Найвеличніші замки Шотландії: місця лицарів та містичних історій
Найвеличніші замки Шотландії: місця лицарів та містичних історій
Найвеличніші замки Шотландії: місця лицарів та містичних історій

1. Ейлен-Донан

У Шотландії багато замків, але цей одноголосно визнаний найромантичнішим. Причина тому – затишне місце розташування й маса містичних легенд на додачу. Наприклад, про загадкових людей-тюленів, які живуть під водою, а коли виходять на берег, скидають тюленячі шкури, без яких не можуть повернутися назад в рідну стихію.

Замок знаходиться на озері Лох-Дуйх, що є місцем дії однієї з гельських казок: за переказами, три брата зустріли «підводних» красунь на березі. Двоє з них вкрали шкури дівчат, щоб ті не повернулись додому. А третій вирішив не красти і зрештою домігся любові дівчини чесно. Історії двох нерозумних братів закінчились погано: одна з дружин все-таки вислизнула в море, а друга згоріла, намагаючись врятувати свою шкуру від вогню.

2. Замок Данвеган

Є найзнаменитішим замком на острові Скай і особливий тим, що це найстаріший населений замок в Північній Шотландії. Живе в ньому 30-й глава клану Х'ю Маклауд. Автором девізу клану Маклауд «Hold Fast» («Будь стійким») вважається Малькольм Маклауд, який один на один підкорив скаженого бика. Саме тому на гербі клану красується бичача голова.

3. Замок Урхарт 

Займає особливе місце в серцях шотландців. Величезні і неприступні руїни цієї фортеці відбиваються у водах Лох-Несс. Важко сказати, що приносить в казну Шотландії більше фунтів – замок Урхарт або чудовисько, що начебто живе в озері...

4. Каудорський замок

Каудор – це не тільки ім’я, яке пов’язане з шекспірівським «Макбетом», але й чарівний, казковий замок Шотландії. Каудорський замок датується кінцем XIV століття, планувався як приватна фортеця Танесом Каудором із середньовічною вежею, побудованою навколо легендарного священного дерева. Тут панує інтрига та історія.

5. Замок Глеміс 

Знаходиться в 20 км від міста Данди та в 120 км від столиці ШотландіїЕдинбурга. Замок давно перестав виконувати функції фортеці. Зараз одне крило – це музей, а інше крило – володіння господаря замка.

Глеміс належить сім’ї Боуз-Лайон, графам і графиням Стратморським та Кінггорнським. Господарі та ця місцевість тісно пов'язані з королівською сім'єю. Саме тут народилась Королева-мати, мама нинішньої Королеви Єлизавети II. Тим не менш, навіть королівські родичі не так приваблюють туристів, як безліч темних історій, що пов’язані з замком.

6. Единбурзький замок

Він по праву вважається візитівкою Шотландії і справжньою туристичною Меккою. Неприступна фортеця, збудована на вершині згаслого вулкана, просто заворожує своєю красою і монументальністю.

По красивій дорозі, яка названа Королівської милею, ви потрапляєте в справжнє середньовічне місто, просякнуте духом стійкості та непокори шотландського народу. В Единбурзькому замку зберігаються королівська корона і багато інших історичних предметів. Практично всі значущі для шотландського народу події відбувалися біля цієї фортеці. Боротьба за незалежність, численні облоги і зради, правління Марії Стюарт, громадянська війна під проводом Олівера Кромвеля – вся історія Англії і Шотландії відбивається в експонатах цього музею, що робить Единбурзький замок не просто центром столиці Шотландії.

Ви можете побувати у кожному із цих замків, якщо приєднаєтесь до туру Феєрії під назвою «Шотландія! FREEDOM!». Життя одне! Подорожуйте та живіть на повну!

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment