Категорія
Розповіді про мандри

Японія – країна сонця, що сходить. Для українців – це екзотика, яка манить своєю таємничістю та красою… Особливо восени, коли клени «вдягаються» в яскраві фарби та зачаровують своєю величчю. У вас буде можливість стати частинкою цієї казки, якщо ви оберете подорож з турфірмою Феєрія. 

Різнобарв’я Японії: чим вас здивує країна контрастів
Різнобарв’я Японії: чим вас здивує країна контрастів
Різнобарв’я Японії: чим вас здивує країна контрастів
Різнобарв’я Японії: чим вас здивує країна контрастів

Ви коли-небудь чули, що у японців не чотири пори року, а шість? Окрім звичних нам весни, літа, осені та зими у них є період дощів цую та аналог нашого «бабиного літа» - момідзі. Це не просто період спокою після тайфунів, а справжня сонячна погода, окрасою якої стають різнокольорові клени. Тому варто подорожувати і пізнавати цю країну через найвизначніші міста та місця. На них і зупинимось…

А розпочнемо ми звісно ж зі столиці ЯпоніїТокіо. До 1868 року Токіо було відомо як Едо. У 16 столітті невеликий замок Едо став політичним центром Японії, коли Токугава Ієясу створив там свій феодальний уряд. Через кілька десятиліть Едо перетворився на одне з найбільш густонаселених міст світу. 

Сьогодні Токіо пропонує своїм відвідувачам необмежений вибір - шопінг, розваги, культурні місця та ресторани. Історію міста можна оцінити в таких районах, як Асакуса, і в багатьох чудових музеях, історичних храмах та садах. Всупереч загальній репутації, у Токіо також є багато привабливих зелених площ у центрі міста та на околицях.

Звичайно варто відвідати Імператорський палац – резиденцію імператорської сім’ї Японії. Нинішній Палац розташований у великій парковій зоні, оточеній ровами та масивними кам'яними стінами в центрі Токіо

На великій площі перед Імператорським палацом, відвідувачі можуть подивитися на Нідубаші, два мости, які утворюють вхід на внутрішній палацовий майданчик. 

Одне з місць, яке ви могли бачити на листівках з Токіо – це Сенсодзі (повна назва - Конрюдзан Сенсодзі – «храм дрібної трави на горі Золотого дракона»), також відомий як Асакуса Каннон - найдавніший буддійський храм міста. Щорічно в це святе для всіх буддистів місць приїжджає більше 30 мільйонів відвідувачів. Це надзвичайно великий комплекс з кількома воротами, храмами і залами, пагодами і торговою вулицею.

Кіото було столицею Японії та резиденцією імператора з 794 по 1868 рік. Сьогодні це сьоме за величиною місто з населенням 1,4 мільйони чоловік. 

Протягом століть Кіото було зруйновано багатьма війнами та пожежами, але завдяки своїй історичній цінності місто було виключено зі списку «цільових» для атомної бомби та не постраждало від повітряних набігів під час Другої світової війни. Сьогодні в місті збережено безліч храмів, святинь та інших історичних надбань.

Саме в парках Кіото ви зможете насолодитись справжньою японською природи. Восени люди приїжджають з усієї Японії, щоб побачити осінні кольори на території великого храму Тофукуджі. Найпопулярніший краєвид відкривається з мосту Цутенкьо, який знаходиться в долині пишних кленів.

Осака – третє за населенням місто Японії. Під час екскурсії містом з «Феєрією» ви відвідаєте бізнес-район Умеда, знаменитий своїми фешенебельними готелями, хмарочосами, елітними магазинами та ресторанами. Зможете піднятись на оглядовий майданчик на відкритому повітрі (173 м) знаменитого хмарочоса Умеда Скай Білдінг, звідки відкривається приголомшлива панорами на місто. Побачите Осакський замок, одне з найвизначніших споруд старої Японії і найактивнішу частину Осаки - район Мінамі, де прогуляєтеся затишними вуличками з численними магазинчиками, кафе і ресторанами.

Далі ми відправимось у Нара – «місто оленів». Справа у тому, що там знаходиться розкішний парк, де живуть сотні цих граціозних тварин. Але й на міських вулицях нерідко можна побачити милих «Бембі», адже у японців олені – священні тварини.

Ще одне з найвідоміших міст ЯпоніїЙокогама. Воно вирізняється на фоні інших своєю ультрасучасністю, високими будівлями та розважальними центрами. Сьогодні тут знаходиться найбільший в Японії порт, а також штаб-квартири багатьох відомих на весь світ компаній і банків. Символом міста визнаний «Лендмарк Тауер» - будівля висотою 300 м. У ній встановлено найшвидший в світі ліфт, який потрапив до Книги рекордів Гіннеса.

Якщо вам захочеться відчути єднання з природою, то відправляйтесь у невелике містечко Нікко. Тут знаходиться найвідоміший національний природний парк. Він займає величезну територію і відрізняється неповторними ландшафтами та пейзажами. Нікко занесений в Золотий Фонд ЮНЕСКО, як комплекс храмів, що мають світове історичне і культурне значення.

Камакура – древня столиця Японії. Зараз це місто-курорт, в якому безліч крамничок, ресторанів, готелів, океанське узбережжя і майже двісті храмів - старих і нових, знаменитих на весь світ і практично невідомих. Найпопулярніша пам'ятка Камакури – друга за величиною статуя Будди, Дайбуцу, що знаходиться під відкритим небом. Бронзового велетня, відлитого в 13 столітті, видно вже здалеку. А зблизька він просто вражає своїми розмірами. Статуя порожниста і в неї навіть можна зайти простому туристу.

Хаконе – один з найпопулярніших курортних районів Японії, розташований між горою Фудзі і півостровом Ізу. Він розкинувся серед кількох гірських вершин, покритих лісами, поруч із кратером згаслого вулкана. Це лісовий вулканічний регіон, знаменитий своїми курортами з гарячими джерелами. 

Канатною дорогою, звідки відкриваються чудові краєвиди на гору Фудзі, туристи «Феєрії» зазвичай піднімаються до долини гейзерів Овакудані. Сірководнева вода використовується в лікувальних цілях, а також для виробництва косметики на основі мінеральних компонентів. 

Озеро Асі в Хаконе – обов’язкове для відвідин. Особливістю служить його розташування, а саме, - гора Фудзіяма, що відбивається в дзеркальних водах озера. Більш вдалого виду на священну гору Фудзі годі й шукати. При сприятливих погодних умовах, в безхмарну погоду, дивовижний краєвид постане перед вашими очима: білосніжна верхівка гори повториться в блакитних водах Асі, а обрамляють цю красу соснові зелені дерева.

Японія – дуже різноманітна і дивовижа країна. Її історія та культура, храми та парки, гори та море назавжди залишать відбиток у вашій душі!

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment