Категорія
Розповіді про мандри

Італія — батьківщина пасти та піци, геніїв епохи Відродження та високої моди.

Перше знайомство з Італією: з чого починати?
Перше знайомство з Італією: з чого починати?
Перше знайомство з Італією: з чого починати?
Перше знайомство з Італією: з чого починати?

В цій країні дуже багато цікавих місць, в які варто навідатись. Але важливо не перебільшити з маршрутом під час першого візиту. Феєрія дбає про своїх туристів і тому ми створили тур під назвою “Класична Італія”. Які міста входять до нашого туру:

Мілан

Шанувальники класики віддадуть перевагу прогулянці Соборною площею та милуванням “ажурним” соборем Дуомо. На будівництво грандіозного католицького храму пішло більше 6 століть. Білосніжна будівля виконана на стику різних стилів, проте найбільше відчувається готика.

Сучасним же модникам підійдуть численні місця для шопінгу і розваг, якими так славиться Мілан. Зліва від біломармурового собору знаходиться портал, що веде в галерею Віктора Еммануїла II. Перехрестя двох вулиць було перетворено на неокласичний пасаж, вкритий скляним куполом.

Флоренція

Батьківщина Данте, місто, яке на кожному кроці дарує вам враження, що ви відправились на машині часу в період, коли Флоренцією правили Медічі.

Роботи найвідоміших художників, які жили та творили у Флоренції, і до наших днів прикрашають церкви й собори міста, яке давно отримало звання «чудо людської майстерності просто неба».

Історичний центр прикрашає величний Собор Божої Матері, що є «візитною карткою» міста. Але і крім нього місту-музею є чим похвалитися: розкішна галерея Уффіці, в залах якої виставлені прекрасні шедеври світового мистецтва, Базиліка Санта Кроче, де покояться відомі люди міста (Данте, Галілей, Мікеланджело та інші), найстаріша у Флоренції будівля Баптістерія Сан Джованні і багато інших визначних пам'яток.

Венеція

Місто карнавалу та чарівних гондол. Це казкове місто на воді, зручно розкинулось на більш ніж сотні острівців, пов'язаних між собою численними мостами. Це справжній рай для романтиків. Тут ви зможете пройтися вузькими вуличками, де колись ходив чарівний Казанова та насолодитися яскравим заходом на березі Венеціанської лагуни.

Туристів захоплює старовинний міст Ріальто, площа Сан Марко, церква Санта-Марія-делла-Салюте та інші чудові місця.

Верона

Ромео! Джулєтта! Так, ви вгадали, саме тут відбувається дія найвідомішої та романтичної трагедії Шекспіра, а тому не дивно, що, прибувши сюди, туристи відразу поспішають знайти куточки, пов'язані з такою гарною історією.

Шекспірівських містечок у Вероні цілих три: Будинок Джульєтти, Дім Ромео і Гробниця Джульєтти, проте саме будинок юної дівчини користується у гостей міста особливою любов'ю. Пояснити це нескладно: всі прагнуть побачити балкон, згаданий в найвідомішій частині п'єси - сцені освідчення в коханні.

Вежа Ламберті - якщо не найкраща, то, мабуть, одна з найкращих оглядових майданчиків у Вероні, куди обов'язково слід відправитися кожному, хто не байдужий до видів з висоти пташиного польоту. Будівництво середньовічної дзвіниці було розпочато в XII столітті і вона добудовувалася у кілька етапів до висоти 84 метри. Вежа Ламберті знаходиться поблизу від Пьяцца делле Ербе близько Палаццо делла Раджіоне (ратуша).

Рим

Колиска історія і перше місто, яке спадає на думку при згадці про Італію. Часами трапляються такі туристи, яких після Риму важко вразити. І не дарма, тут є все, і все таке величне і неперевершене.

Його архітектура і твори мистецтва справили величезний вплив на світову культуру. Руїни античного Форуму та Колізею демонструють колишню велич Римської імперії.

А Ватикан, резиденція керівництва Римо-католицької церкви, користується величезною популярністю у туристів завдяки собору Святого Петра і численним музеям. Серед них - Сикстинська капела, де можна побачити знамениті фрески Мікеланджело.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment