Категорія
Розповіді про мандри

В Греції все є! І звичайно ж – монастирі. Більшість туристів їде до цієї країни саме за пляжним відпочинком. Так, сонце і море в Греції прекрасні. Але побачити і побувати у святих місцях – це те, що ми у Феєрії радимо вам.

Метеори – святі місця Греції
Метеори – святі місця Греції
Метеори – святі місця Греції
Метеори – святі місця Греції

Монастирі Метеори - одні з найяскравіших визначних пам'яток Греції. Свою назву це місце отримало не випадково. З грецької це буквально означає «висячий в повітрі», що прекрасно описує ці шість неймовірних грецьких православних монастирів.

Усі вони знаходяться на вершинах скель, які піднімаються на 400 метрів над Фессалійською долиною, біля міста Каламбака в Греції.

Щоб відвідати всі шість монастирів за один день рекомендується розпочати з монастиря Святого Миколая, Варлаама і Великих Метеорів до обідньої перерви (з 13:00), коли монастирі закриваються для відвідувачів. А потім відправляйтесь у Св. Руссану, монастир Св.Трійці і Св. Стефанія після обіду.

Чарівні, містичні, вражаючі, незвичайні, захоплюючі, величезні, надихаючі - ось лише кілька слів, які часто використовують туристи у спробі описати їх. Усі ці монастирі знаходяться під захистом ЮНЕСКО.

Монастир Святого Стефана

Це найдоступніший монастир, де замість стомлюючого підйому сходами досить просто перетнути невеликий міст, щоб дістатися до входу. Заснували його в 14 столітті, хоча сама скеля була обжита у 12 столітті.

Монастир святого Миколая Анапавсаса

Був заснований в кінці 14-го століття. Монастир знаходиться за декілька хвилин пішого ходу від містечка Кастракі.

Великий Метеор

Він же Преображенський монастир, найбільший і старий з усіх. Побудований на початку 14-го століття, був заснований Святим Опанасом.

Монастир Варлаама

Другий за величиною монастир. Він розташований навпроти Великого Метеора, заснований в середині 14-го століття і названий на честь першого ченця-поселенця. Вважається, що справжніми першовідкривачами були брати Апсара, які оселилися тут в 1510 році.

Монастир Русану

У порівнянні з іншими скелями, на яких побудовані Метеори, ця має найменшу висоту. Монастир отримав серйозні пошкодження під час Другої світової війни. Але до 1988 року його повністю відновили.

Монастир Святої Трійці

Потрапити в нього можна лише на підйомнику, в невеликій кабінці. Цей Метеор найбільш важкодоступний, але складний підйом винагороджується неймовірними видами на околиці.

Все це ви зможете побачити на власні очі, разом із Феєрією.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment

Надіслав: Ірина, дата: 19.02.2024

Яка ціна туру у квітні 2024. Просимо назвати дати