Категорія
Розповіді про мандри

Лефкада – острів, у який закохуєшся з першого дня. Достатньо тільки зробити один крок у цю природну красу, як тебе охопить рай звуків, аромат квітів та тисячі відтінків, які не зможе передати палітра жодного художника.

Цей острів варто відкривати для себе не поспішаючи, поволі, насолоджуючись кожним днем відпочинку тут. І Феєрія дає таку можливість своїм туристам.

Лефкада – чому цей острів називають райським?
Лефкада – чому цей острів називають райським?
Лефкада – чому цей острів називають райським?
Лефкада – чому цей острів називають райським?

Лефкада чи Лефкас – це четвертий за величиною острів у Іонічному морі. До речі, це єдиний острів, який з’єднаний з сушею понтонним мостом. На узбережжі знаходяться відомі курорти: Нікіана, Пергіалі, Лігія, Нідрі, Василіки і Порто Кацикі.

Головне, що відрізняю Лефкаду від інших островів - це гірський ландшафт, багата флора та найчистіші пляжі.

Однією з головних природних пам'яток Лефкади вважаються каскадні водоспади Нідри. Особливо популярний серед туристів Дімоссарі. Влітку до нього приїжджають натовпи відпочивальників - вони рятуються від спеки і купаються у чистих озерах. В ідеалі відвідування водоспадів варто поєднати з поїздкою в село Лефкас. І недалеко від Нідри є однойменна долина з містичними курганами і залишками старих будинків.

Значну частину свого відпочинку туристи проводять в столиці - однойменному місті Лефкада. Тут можна помилуватись старовинною архітектурою. З визначних пам'яток варто побачити церкви Агіос-Спиридон на центральній площі, Агіос-Дімітріос (XVII ст.) І Пантократора (XVIII ст.). Усі вони зберігають шедеври Іонічної школи живопису. В інший час можна прогулятися по вулиці Мела, де розташовані численні магазини.

На Лефкаді частково зберігся замок Айя-Мавра, неподалік від столиці острова. У середньовічний період, коли його будували, весь район мав назву Айя-Мавра. Деякі історики і зовсім вважають, що так називався сам острів Лефкада. Влітку замок оживає - тут проводять культурні заходи. На території замку можна оглянути церкву XV ст., приміщення колишніх казарм і шкіл.

Але справжньою пам’яткою Лефкади були й є її пляжі. А саме - пляж Егремні. Його фото прикрашають всі рекламні проспекти острова. А багато мандрівників заради нього спеціально їдуть саме на Лефкаду. Егремні прославився довгим і чистим узбережжям, яке омивається прозорим бірюзовим морем і вкрито білосніжним піском. А заходи сонця в цій точці острова вважаються найкрасивішими.

Цей пляж завдяки своїй віддаленості ідеально підходить для любителів природи, які шукають спокою й гармонії. Щорічно цей райський куточок відвідують тисячі любителів екзотики.

Пляж Кафізма - це один із наймальовничіших і великих піщаних пляжів Лефкади. Тут існують ідеальні умови для занять пара планеризмом. Море тут чудового бірюзового кольору, пісок чистий і дрібний, а навколо підносяться мальовничі скелі.

Пляж Агіофілі розташований на заході острова Лефкада. Тут кристально чиста і прохолодна вода, що робить його ідеальним для плавання і пірнання. Пляж усіяний маленької галькою, тому ті, хто до такого не звик, візьміть з собою спеціальне взуття. У тутешніх вод чудовий бірюзовий відтінок, озброївшись маскою і трубкою, ви зможете поспостерігати за підводним життям.

Пляж Порто Кацикі - райський куточок, який розташований за 45 кілометрів на північний захід від столиці острова, неподалік від села Атані. Тутешні білі скелі відмінно контрастують з кришталево-чистими синіми водами, а дрібний пісок і густа рослинність створюють найкращі умови для відпочинку.

Кавалікефта – ще одна з «перлин» острова. Пляж знаходиться у важкодоступному місці в оточенні великих каменів. Дорога до пляжу може зайняти багато часу через вузьку проїжджу частину, але неспішний рух принесе задоволення. Туристу тут відкриється чудовий вид на Лефкаду, на невеликі села і буйну в цьому районі рослинність.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment