Категорія
Розповіді про мандри

Перший візит до Іспанії можна порівняти із фламенко на розпеченому сонці, першим коханням чи ковтком терпкого та смачного вина. Ця країна має давню та захоплюючу історію, і кожний її регіон заслуговує на вашу увагу.

Немає найкращих міст, але є ті, в які точно хочеться повернутись… Тому ми виокремили декілька улюблених маршрутів в Іспанії, від яких туристи Феєрії перебувають в найбільшому захваті.

Мадрид – столиця Іспанії. Місто, яке ніколи не спить. Музей під відкритим небом – так гіди називають Мадрид, в якому можна побачити все… Собори, католицькі церкви, галереї, ошатні будівлі у стилі барокко та сучасне нічні життя, яке протікає у різноманітних ресторанах, кафе та тапас-барах. Не дарма це місто стало одним із улюблених у письменника Ернеста Хемінгуея. Так, у своїх творах він писав не тільки про іспанську громадянську війну, а й про кориду, якою так славиться Мадрид

Бій биків – це видовище не для слабких духом, але для іспанців це частина їх історії та традицій. Корида дозволена не у всіх регіонах країни, але саме у Мадриді відбуваються найвидовищніші бої.

Так що сумувати у Мадриді точно не буде часу. Прогуляйтесь вулицями міста, відвідайте вечір фламенко, спробуйте сангрію, сходіть в парк Ретіро, подивіться на Скляний палац та єдиний у світі пам’ятник дияволу… І обов’язково поїдьте на залізничний вокзал Аточа. Так, ми не переплутали! Тут ви побачите справжні джунглі, які місцева влада влаштувала під куполом діючого вокзалу.

Барселона – перлина Каталонії, мрія багатьох туристів, котрі приїздять до Іспанії. Тут життя вирує на кожному кутку. Хтось поспішає до моря, аби поніжитися на пляжі, а поряд біжать люди з мапами, котрі «полюють» на архітектурні шедеври майстра Гауді. Прекрасна Барселона у всьому – від готичних будівель епохи Середньовіччя, прекрасних споруд у стилі модерн до дивовижних скверів та парків, де так і хочеться сховатись від пекучого сонця.

Якщо ви не любите нічне життя та шукаєте спокійніше місце для відпочинку, то Валенсія точно для вас. Вона також знаходиться на Середземному морі і тут є, що подивитись. У місті знаходиться найбільший у Європі океанаріум, Собор Валенсії зі Святою чашею Грааля, Шовкова біржа (занесена до Спадщини ЮНЕСКО) та славнозвісний ринок Меркадо – тут у вас точно розбіжаться очі від вибору. І звичайно не забудьте відвідати сучасне Місто науки та мистецтва, яке стало візитною карткою Валенсії. Тут ви відчуєте себе наче у фантастичному фільмі про майбутнє.

Ще один курорт для відпочинку на морі – Малага. Мальовничі пейзажі, смачне вино та одне з найкращих у Іспанії оливкових масел… Тут також можна побачити залишки Римської епохи – руїни старого театру, старий кафедральний собор та Ботанічний сад, що приваблює багатьох туристів. Саме в Малазі народився відомий художник-кубіст Пабло Пікассо і там й досі зберігся його будинок, з якого зробили музей.

Не менш популярним серед туристів є місто Фігерас. Сюди з’їжджаються фанати творчості сюрреаліста Сальвадора Далі. Адже саме тут знаходиться театр-музей, який художник створив ще за свого життя. Для багатьох Далі – безумець, але його талант важко заперечити після відвідин музею. 

Недалеко від Фігераса розташоване середньовічне містечко Жирона. Історичний центр міста невеличкий, тому ви встигнете обійти його за декілька годин, але точно отримаєте насолоду. Розпочати свою прогулянку варто саме з Єврейського кварталу з вузькими вуличками-лабіринтами. А закінчити у Кафедральному соборі, що був збудований у двох архітектурних стилях – романському та барокко.

Якщо вас приваблює історія, то древня столиця Іспанії Толедо для вас точно у списку «must visit». Місто-фортеця, місто-музей прославилось на весь світ своєю сталлю, яка робиться за середньовічним арабським рецептом. До речі, жінки тут також не будуть гаяти час поки чоловіки роздивлятимуться мечі та шпаги. Адже толедським прикрасам зі срібла чи золота ручної роботи немає рівних.

Помпезна і грайлива Севілья – місто не тільки для футбольних фанатів. Тут збереглась велика кількість архітектурних пам’яток. Наприклад, відомий Севільський кафедральний собор, що будували близько 100 років, вежа Хіральда, палац Алькасар та дванадцятикутна Золота вежа.

Закінчити подорож Іспанією Феєрія пропонує вам в місці, де ви відпочинете серцем та душею. Бенедектинський монастир на горі Монсерат вже давно став обов’язковим місцем для відвідин паломників з усього світу. Сюди люди приїжджають, щоб доторкнутись до Чорної Мадонни та попросити у неї благословення. Можна не вірити, але ви точно відчуєте дивовижну енергетику цих святих місць. А від краєвиду з гори просто перехоплює подих.

Це лише маленька частинка Іспанії, яку Феєрія хоче для вас відкрити. Тому обирайте тур на свій смак і подорожуйте разом з нами!

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment