Категорія
Розповіді про мандри

Угорщина славиться своїми термальними джерелами на увесь світ. І це не дивно, адже їх тут понад 60 тисяч. Саме в цій країні знаходиться єдина в Європі лікувальна купальня в печерах міста Мішкольц, а також найвідоміше в Європі озеро Хевіз природного вулканічного походження з гарячою лікувальною водою (+33 С). До речі, Будапешт по праву вважають столицею термальних купалень. І саме тому Феєрія із задоволенням возить туди своїх туристів.

Термальні джерела Угорщини – природне надбання та «магніт» для туристів
Термальні джерела Угорщини – природне надбання та «магніт» для туристів
Термальні джерела Угорщини – природне надбання та «магніт» для туристів
Термальні джерела Угорщини – природне надбання та «магніт» для туристів

Печерні купальні в Мішкольц-Тапольце відкрилися в 1959 році, але насправді їх історія сягає XIII століття, коли місцеві монахи використовували термальну воду для своїх потреб. Зараз термальні купальні періодично реконструюються і розширюються: відкриваються нові печери, вводяться нові басейни й можливості для туристів.

У цьому унікальному для Європи природному басейні приємно плавати, пірнати та дихати чистим повітрям. Багато хто переконаний в лікувальних властивостях купальні, які створює здоровий клімат печери, а також теплі карстові води. Цікаво, що концентрація солей у цій воді така, що у ній можна купатися, не обмежуючи себе в часі. Тому обов’язково візьміть в подорож до Угорщини купальний костюм.

Єгер – ще одне природне надбання Угорщини. У цьому місті знаходиться стародавня турецька купальня. Завдяки географічному положенню, високим рівням виноробства та культури купалень Єгер став одним з найбільш відвідуваних міст країни. Цілющу силу місцевих джерел термальних вод використовували тут вже в Середні віки.

Зараз тут функціонує сучасний бальнеологічний центр. Лікувальна вода з температурою + 31 С надходить з-під каменів, що покривають дно басейнів. До басейнів з більш високою температурою вода підводиться з розташованих неподалік від міста термальних джерел Андорнакталі.

Головні лікувальні властивості води пояснюються вмістом радону. Саме він знижує запальні процеси, підвищує вироблення в організмі ендорфіну, що поліпшує самопочуття.

Найвідомішими угорськими купальнями вважаються карстові купальні в Будапешті. На території столиці знаходиться 130 джерел. Щодня вони доставляють на поверхню близько 30 мільйонів літрів теплої і 40 мільйонів літрів гарячої води з температурою 22 - 76 С. До речі, купальня Сечені з 2012-го року є володарем угорського гран-прі, а також найбільшим купальним комплексом Європи, першою лікувальною купальнею Пешта, що була побудована в період 1909-1913. рік в стилі сучасного ренесансу.

Це лише декілька прикладів бальнеологічних центрів Угорщини, які ми пропонуємо вам відвідати. І не тільки для лікування, а й для профілактики та релаксу. Подорожуйте з Феєрією!

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment