Категорія
Розповіді про мандри

Камбоджа - країна зі складною та трагічною історією за останні декілька років зробила великий крок вперед і тепер стала настільки привабливим місцем для туристів, що може позмагатись із Тайландом. І Феєрія пропонує вам не тільки познайомитись із цікавинками про Камбоджу, але й відправитись у тур разом з нами.

1. Найвідоміша пам’ятка Камбоджі - храмовий комплекс Ангкор-Ват. І це не просто унікальна архітектурна споруда, датована першою половиною 12 століття, а гігантський релігійний комплекс, що вражає своєю міццю і величчю. На даний момент цей унікальний приклад кхмерської архітектури - це комплекс з декількох храмів, перші з яких були зведені ще в 6 столітті. А ще рекламу цьому храмовому комплексу зробив фільм «Лара Крофт – розкрадачка гробниць», зйомки якого з Анджеліною Джолі проходили у Камбоджі.

2. Традиційна камбоджійська кухня дуже екзотична та здивує звичайного європейця. Наприклад, страви з коників, змій та жаб. А смажені павуки – справжній делікатес в Камбоджі.

3. У Камбоджі є своє «внутрішнє море». Так місцеві жителі називають велике озеро Тонлесап.  Максимальна глибина озера - 9 метрів. Але ці цифри справедливі лише для сезону дощів, коли озеро наповнюється водою і збільшується по площі майже в шість разів у порівнянні з сухим сезоном (глибина озера в цей час рідко де перевищує 1 метр). Завдяки цьому створюються хороші умови для риби і для рибного лову. Озеро Тонлесап - один з найбільш продуктивних прісноводних ресурсів для видобутку риби у світі. Крім того, після сходу води на навколишніх землях осідає родючий мул, істотно покращуючи умови для сільського господарства.

4. На озері Тонлесап живуть люди, причому безпосередньо на озері. Тут є єдина кам'яна будівля, вона стоїть на високих палях - це буддійський храм. Всі ж інші домівки - плавучі і мігрують протягом року по озеру.

5. Річка Тонлесап два рази в рік змінює напрямок течії: вона то випливає з озера Тонлесап в річку Меконг, то навпаки.

6. Тисячу років тому Велика кхмерская імперія володіла практично всім Індокитаєм: Камбоджею, В'єтнамом, Лаосом, Тайландом і частиною нинішніх Бірми (М'янми) та Малайзії.

7. Давня столиця Камбоджі, місто Ангкор, тисячу років тому мало населення понад мільйон чоловік. В той самий час в таких містах як Лондон, Париж і Рим проживало не більше 50 тисяч чоловік.

8. Пномпень – діюча столиця Камбоджі. Тут обов'язково варто подивитися Королівський палац, Національний музей, Ват Пном і прогулятися по набережній.

9. Кампот - невелике містечко на півдні Камбоджі з французької архітектурою. Тут можна побачити, як росте найкращий перець у світі і випарюють сіль.

10. Кеп - селище на узбережжі Сіамської затоки і колишній французький курорт. Зараз це місце для неспішного пляжного відпочинку для молоді, схожий на острів Дон Дет в Лаосі. Поруч є острова і печери.

11. Пном Бокор - національний парк розташований в горах за 8 км від Кампотов. Тут можна помилуватись водоспадами і відвідати зруйноване казино та інші будівлі, побудовані французами. Дуже атмосферне місце!

12. Провінція Ратанакірі на північному сході Камбоджі може бути цікава відвідуванням гірських племен Камбоджі. Деякі села розташовані недалеко від міст, і туди їздити безпечно. Але в далекі села без провідника їздити не варто. Ще поруч з містом Банлунг є озеро кратера Йек Лум і водоспади. Варто знати, що в провінції Ратанакірі знаходяться плантації кави!

13. Перший міст через річку Меконг, який пов'язав схід і захід країни, з'явився тільки в 2001 році.

Ну як вам така містична та екзотична країна? Зацікавили? Тоді встигніть забронювати тур та зможете відвідати Камбоджу ще в 2018 році, який от-от закінчиться.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment