Категорія
Розповіді про мандри

Париж – це не просто столиця кохання та моди. Це стиль, архітектурна, смачна та запашна кава, круасани та неперевершене відчуття свята, яке постійно з тобою. Феєрія обожнює цю столицю та постійно повертається туди, щоб дозволити й іншим закохатись у Париж

1. Сніданок в одній з французьких кав’ярень з міцною кавою та масляними круасанами.

Іноземцю, який вперше потрапляє в паризьку boulangerie, треба приготуватися до сюрпризу. Те, що він під назвою «круасан» пробував вдома, лише віддалено нагадує оригінал!

У Франції круасани з'явилися вперше в 1770 році, коли туди з Відня переїхала Марія-Аунтуанетта. У другій половині 19-го століття круасан вже згадується як неодмінна складова сніданку.

2. Феєрія не була б Феєрією, якби не занесла до списку один з найстаріших та найбагатших музеїв світу Лувр. Тут зібрані найвідоміші знахідки мистецтва з усіх куточків світу. Щоб по-справжньому зрозуміти та насолодитись експозиціями, потрібно виділити на Лувр мінімум один день.

3. Булонський ліс вартий того, щоб витратити на нього цілий день прогулянки. Але театр Шекспіра, розташований в парку Пре Кателян, - ще більше вартий вашої уваги. Він був створений шанувальниками великого англійського драматурга спеціально, щоб ставити його п'єси на відкритому повітрі. Особливо ефектно тут виглядає «Сон в літню ніч». Природні декорації з ліанами, квітами, хитромудрими стежками, навіть печери тут грають свою роль. Це все нагадує чарівний сад з «Аліси в країні чудес», відчуття - ніби потрапляєш у казку.

4. Ейфелева вежа – ще один банальний пункт. Але бути в Парижі і не поглянути на місто з «гігантського металевого велетня» просто соромно. Це варто очікувань в черзі, адже ці спогади назавжди залишаться з вами, коли ви повернетесь додому.

5. Обід в Латинському кварталі. Це завжди був студентський район, який отримав свою назву аж ніяк не випадково. В середні віки латина була міжнародною мовою спілкування в Європі, неюж викладали в університетах. А ще тут можна перекусити за 10 євро.

Латинський квартал – це маса цікавих для туриста місць. Перш за все, університетський ансамбль Сорбонни, розташована в ньому капела Святої Урсули. Неподалік знаходяться Пантеон, архітектурний пам'ятник і усипальниця видатних людей Франції, палацово-парковий ансамбль Люксембурзький сад, Терми Клюні - римські руїни, а також Музей середньовіччя, де виставлені скульптури, гобелени, вітражі, монети і різні предмети побуту.

6. Парк Андре Сітроена, який знаходиться поруч з заводом Сітроен. Складається він з трьох розкішних садів, шедеврів ландшафтного дизайну з міні-водоспадами. У водоймі майже цілий рік хлюпочуться качки. І, крім того, на величезному полі є повітряна куля, на якій якщо є охота можна піднятися в небо.

7. Блошиний ринок на Монпарнасі. Навіть ті туристи з нашої групи, які не були не в захваті від антикваріату, змінили свою думку, після відвідин цього місця. Тут можна знайти картини, книги, меблі, статуетки, сувеніри, плакати і т. Д. Навіть якщо ви нічого не збираєтеся купувати, пройтися уздовж завалених предметами мистецтва прилавків - все одно буде дуже цікаво.

8. Корабель Лавуар - хоча це і не справжній корабель, а лише будівля. Просто будинок - для Пікассо і ще для дюжини знаменитих художників тих часів, коли вони ще були бідні. Тут Пабло став знаменитим, намалювавши свою першу картину в новому для всього світу стилі. Корабель - тому що ліжка в цьому будинку розташовувалися, як в каюті матросів: так наймати житло було дешевше.

9. Екскурсія в музей Віктора Гюго. Ми маємо на увазі апартаменти площею 280 квадратних метрів на останньому поверсі готелю Роан-Гемене, будинок 6. Вхід сюди вільний. Квартира складається з чотирьох кімнат - червоний передпокій, вітальня в китайському стилі, середньовічна їдальня і спальня. Гюго жив тут шістнадцять років, а стоячи за високим, незручним, здавалося б, столом (за яким треба саме стояти, а не сидіти), написав чимало творів, у тому числі «Знедолених».

10.  Випити келих французького вина та покуштувати місцевий сир. Так роблять справжні парижани. Не обов’язково мати багато грошей на дорогий ресторан, звичайні «посиденькі» на набережній Сени подарують вам незабутні враження.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment