Категорія
Розповіді про мандри

Еспаньйола – прекрасний далекий острів у Карибському морі. Так склалось, що на одному острові розмістилось дві країни - Республіка Гаїті зі столицею Порт-о-Пренс і Домініканська Республіка, столиця якої Санто-Домінго. І у вас є чудова нагода познайомитись із двома країнами за одну подорож, якщо ви поїде разом із Феєрією. А сьогодні ми вам розповімо про цікавинки Республіки Гаїті.

Гаїті, крім частини основного острову, володіє знаменитим островом піратів - Тортуга, а також островами Ваш і Гона.

Для тих, хто спить і бачить пошуки піратських скарбів, Гаїті стане втіленням мрій. На північ від столиці Порт-о-Пренс, на рифах Кап-Аітьена в XVIII - XIX століттях розбилась неймовірна кількість вітрильних кораблів з Іспанії, Голландії та Франції, які перевозили колоніальні товари.

Крім того, ці води не дуже прості за природними умовами, тому там можна спробувати свої сили в серфінгу або управлінні яхтою. Багато туристів їдуть туди саме для того, щоб вдосконалити свою майстерність.

Біля берегів Сен-Марко знаходиться одна з найбільших підводних печер, її глибина майже 200 метрів, і носить вона назву «Отвір Зомбі».

А ще на узбережжі Гаїті можна подивитися підводну стіну, повністю вкриту чорним коралом, це єдине в світі природне утворення подібного роду, розташоване воно біля узбережжя Ла-Гона.

Як вже говорилося, на Гаїті можна не тільки відпочивати на узбережжі, там дуже популярний і піший туризм, відвідання природних парків Макайя і Ла-Візит залишать незабутні враження.

Річки острова бурхливі і повноводні, а кількість водоспадів вразить навіть найпримхливіших та вибагливих мандрівників. Під час подорожі можна побачити всю природу планети від вологих тропічних лісів до альпійських лугів.

Цікаво і те, що бурхлива історія практично не залишила слідів на природі острова, і спостерігати її можна майже в тому стані, в якому вона постала перед Колумбом.

Окрім прекрасної природи на Гаїті збереглись пам’ятки архітектури історичного минулого країни.

Кафедральний собор Порт-о-Пренса - головна визначна пам'ятка, яка відома на увесь світ. Собор був зведений в 1928 році. Найвища вежа собору була за сумісництвом дзвіницею, а також маяком для кораблів, що прибувають в гавань країни. Величезний собор у стилі ампір і бароко є архітектурною цінністю.

Президентський палац у Порт-о-Пренсі - не менш відома пам'ятка, яка була збудована в 1914 - 1922 роках. Будівля має внутрішній дворик, а її крила створені за подобою будівлі конгресу в США. Так само, як і багато інших споруди Гаїті, палац Президента був дуже сильно зруйнований під час землетрусу, проте сучасні роботи дозволили швидко відновити частину будівлі.

Кап-Айітієн - друга столиця Гаїті і центр історичних та культурних пам'яток. Це прекрасно збережений унікальний зразок французької колоніальної архітектури. Місто часто називали «Перлиною Франції».

А взагалі неможливо описати всі переваги зеленого острова Гаїті, варто їхати і відкривати світ разом із Феєрією.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment