Категорія
Розповіді про мандри

Відвідавши одного разу, закохаєшся на все життя! Такими враженнями найчастіше діляться туристи, котрі вперше побували у Хорватії. Не важливо, який регіон для відпочинку ви оберете, адже пляжі, відмічені Блакитними прапорцями (міжнародна нагорода за чисті та гарно обладнані пляжі), знаходяться вздовж усього морського узбережжя країни. Найбільшою популярністю користуються Макарська, Задарська рів’єра та Істрійський півострів. Але майже всі курорти Хорватії об’єднує одне – пишні сосни, які ростуть аж до самого моря. Так що у вас є гарний шанс позасмагати у лісі.

Кожний із регіонів має свої особливості. Істрія – найбільший півострів Хорватії. Тут вам і кам’янисті, і галькові пляжі, і комфортні платформи, з яких можна пірнати у море. Макарська рів’єра відома пляжами з дрібною галькою, а вхід у море досить пологий, що підходить для відпочинку з дітьми. В Задарській рів’єрі узбережжя більш порізане та манить туристів своїми невеличкими бухточками, а також безпосередньою близькістю (100 км) до «перлини» Хорватії – Плітвіцьких озер.

Плітвіцькі озера – це не просто екскурсія у Національний парк, який включений у Світову спадщину ЮНЕСКО, а повне єднання з природою. «Коли я опинилась там, то дійсно повірила в якісь вищі сили. Як таку красу могла створити природа? Чисті озера, водоспади, неймовірні відтінки зеленого та блакитного бавлять око. А скільки тут дивовижних метеликів та пташок… Просто хочеться сісти і слухати звуки природи», - поділилась з Феєрією одна із туристок.

Якщо купання в морі набридає, то можна обрати ще одну з екскурсій, які пропонує турфірма. Наприклад, поїздка до Дубровніка. Це точно буде до смаку фанатам серіалу «Гра престолів». Адже саме у цьому старовинному місті знімали Королівську гавань. Коли йдеш вулицями Дубровніка, то на підсвідомому рівні так і очікуєш, що от-от з повороту до тебе вийде лицар в обладунках.

Одна з найскандальніших сцен, проти якої виступила католицька церква, знімалась у Дубровніку. За сценарієм королеву-матір Серсею Його Воробєйшіство засудив до покарання очищенням. Вона мала пройти голою крізь натовп бідняків через усе місто. У реальному Дубровніку за спиною Серсеї знаходився Собор Вознесіння Діви Маріїї, тому церква була проти такого богохульства. Так що як робили цю сцену, відомо тільки жителям Дубровніка і знімальній команді.

Битва на Черноводній стала однією з найважливіших подій другого сезону серіалу. Знімалася вона у фортеці св. Лоуренса, трикутному замку на скелі біля старого міста Дубровніка.

Також багато сцен знімали на пірсі в непримітній бухті між старим містом і фортецею.

Якщо у вас буде вільний час та ви візьмете в оренду авто, то недалеко від Дубровніка в бік півострова Плешац є мальовниче містечко, на яке варто виділити декілька годин. Дендрарій Трстено – саме тут в п’ятому сезоні «Гри престолів» любила гуляти королева Шипів леді Тірел.

Це не всі місця, де знімали серіал у Хорватії. Також режисер полюбив локацію біля Спліта. У самому місті, наприклад, знімали сцени в палаці Діоклетіана. А пам'ятаєте сцену, де матір драконів Дейнеріс карає смертю змовника з Мієріма? У тій сцені хорватська фортеця Кліс найбільш упізнавана як Мієрім. Також у серіалі можна побачити Шибеник, острів Локрум а інші невеличкі локації.

Не важливо, з якою метою ви приїдете у Хорватію, але ми у Феєріїї точно знаємо, що ця країна вам сподобається.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment