Категорія
Розповіді про мандри

 

Німеччина — країна зі складною історією та цікавою самобутньою культурою. Феєрія регулярно робить тури до цієї європейської країни, адже там точно є, що подивитись. Щоб трохи зацікавити вас, ми розповімо цікавинки про Німеччину, які багато хто не чув:

10 цікавих фактів, які ви могли не знати про Німеччину
10 цікавих фактів, які ви могли не знати про Німеччину
10 цікавих фактів, які ви могли не знати про Німеччину
10 цікавих фактів, які ви могли не знати про Німеччину

1. В Берліні більше мостів, ніж в Венеції. У столиці Німеччини 960 мостів. Він разом з навколишніми землями Бранденбургу є найбільшою мережею внутрішніх вод в Європі.

Але лідером серед мостів все ж таки став намецький Гамбург. За різними підрахунками мостів через річку Ельба налічується від 2300 до 2500. У всій Європі не знайдеш іншого міста, де б збудували стільки мостів: Гамбург за цим показником "переплюнув" ВенеціюАмстердам і Лондон разом узяті.

2. У Німеччині є близько 1500 видів ковбас, 300 видів хліба і приблизно 5 тисяч сортів пива. А ще в країні кілька музеїв хліба.

3. Німеччина змінювала свою столицю сім разів. Центральними містами у різні часи були: Аахен, Регенсбург, Франкфурт-на-МайніНюрнберг, Берлін, Веймар, Бонн (і Східний Берлін). Тільки з 1990 року столицею країни знову став Берлін.

4. Аспірин - винахід німецьких вчених. Ці унікальні ліки, які захопили весь світ, було розроблено в хімічних лабораторіях фабрики "Bayer" у місті Wuppertal у 1897-му році.

5. Ви станете порушником, якщо у вас закінчиться паливо на німецькому автобані. Зупинки на швидкісних трасах дозволені тільки в разі надзвичайних ситуацій, до яких порожній бак не належить. За таку провину водій буде оштрафований, а дія водійських прав може бути припинена на термін до шести місяців.

6. Найбільший справний дзвін у світі, який названий Петер, висить у дзвіниці Кельнського собору. Він важить 24 тонни. До речі, Кельнський собор вважається третім за величиною готичним собором у світі, трохи поступаючись своїм "побратимам" - Міланському і Севільському.

7. Франкфурт на Майні - одне з небагатьох європейських міст, в центрі якого розташована велика кількість хмарочосів. Сьогодні у Франкфурті 30 будівель мають висоту понад 100 метрів, а в топі 100 найвищих будівель Німеччини хмарочоси Франкфурта займають всю першу десятку. Саме тому місто часто називають "Майнхеттен" (Майн і Манхеттен), а також Чикаго-на-Майні.

Найвища будівля у Франкфурті це Europaturm - телевізійна вежа, яка піднімається на висоту 337,5 метрів. Але вона не вважається хмарочосом, бо не має офісних або житлових поверхів.

8. Найстаріший університет в Німеччині, який був заснований ще в 1386 році, знаходиться в місті Гейдельберг. Тому повітря навколо просочене духом свободи і творчості! При цьому Гейдельберг одне з небагатьох великих німецьких міст, що не були зруйновані під час Другої світової війни, тому вся архітектура чудово збереглася з минулих століть. На момент створення університету він став четвертим за віком після болонського, паризького та віденського університетів.

9. Найкрасивіший театр Німеччини розташований в Дрездені. Державна опера Дрездена до того ж вважається однією з найкрасивіших будівель на планеті. Побудовано його в стилі бароко і підноситься він на три поверхи. На фасаді будівлі Опери можна побачити фігури давньогрецьких богів і Скульпт Гете, Мольєра, Шіллера, Шекспіра, Софокла, а на куполі будівлі Опери Земпера встановлена бронзова квадрига з Діонісом і Аріадною скульптора Йоганнеса Шіллінга.

10. Німеччина стала першою серед європейських країн, яка перейшла на літній час заради економії електроенергії. Це сталося 30 квітня 1916 року, в розпал Першої Світової війни.

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment