Категорія
Розповіді про мандри

Індія знаходиться на другому місці за кількістю населення у світі, а ще там великий процент бідності населення. Але при цьому в Індії живуть відкриті та щасливі люди, які радіють кожному дню. Це країна контрастів та яскравих фарб, яку важко порівняти з чимось іншим. Феєрія мандрів пропонує вам відправитись у мандрівку на схід та спробувати зрозуміти цю загадку.

Індія - країна щасливих людей
Індія - країна щасливих людей
Індія - країна щасливих людей
Індія - країна щасливих людей

Делі – одне з найбільш розвинених міст країни. Столиця, мегаполіс, більшість частина якого з’явилась вже у 20 столітті.

У Делі налічується близько 60 тисяч пам'яток, що становлять культурну спадщину не тільки країни, а й світу. Особливою популярністю користуються сади Лоді і мечеть Джамму Масджид, Червоний Форт і храм Лотоса, а також Гробниця Хумаюна.

Мінарет Кутуб Мінар є найвищим мінаретом у світі серед подібних споруд, виконаних з цегли. Він був побудований за часів раннього середньовіччя і являє собою чудовий шедевр мистецтва і архітектури.

А також у Делі є одна унікальна споруда - 7-метрова колона, виконана з 6 тонн заліза і зуміла уникнути корозії протягом 1600 років.

Курукшетра – одне з найбільш шанованих святих місць в Індії. За переказами, на поле Курукшетра 5000 років тому відбулася грандіозна битва, описувана в епосі "Махабхарата". За ще більш давніми переказами, звідси почався весь всесвіт. У наш час Курукшетра – це скупчення бетонних споруд, нещодавно побудованих храмів і житла для паломників поруч з історичними та релігійними святинями. Не очікуйте побачити тут древніх храмів і численних історичних монументів, але побувавши тут можна зрозуміти, у що вірять індуси.

Ще одна святиня Індії – місто Амрітсар. Туристи з усього світу приїжджають сюди, щоб помилуватися сікхістскім пам'ятником - золотим храмом, який розташований на мальовничому озері, за місцевими легендами він дарує безсмертя тим, хто в ньому скупається. Крім того ця місцевість дуже красива і заслуговує на вашу увагу.

Дхарамсала – місто, де зцілюється душа. В даний час це місце відоме в основному тим, що тут розташована адміністрація Тибетського уряду у вигнанні, резиденція тибетського Далай Лами і глави тибетської секти Каг'ю - Кармапи. У маленькому селищі кілька буддистських монастирів.

Це місце було виділено індійським урядом для розміщення численних тибетських біженців і іммігрантів, які залишили Тибет, рятуючись від політичних переслідувань і репресій з боку китайської адміністрації, яка управляє Тибетом з 50-х років, коли в результаті китайської окупації Тибет позбувся політичної незалежності. Сюди часто заїжджають голлівудські зірки висловити солідарність з боротьбою народу Тибету за незалежність. Наприклад: Ричард Гір, Стівен Сігал, Пірс Броснан, Голді Хол і ін. Висловити солідарність з боротьбою народу Тибету за незалежність.

Шимла - це прекрасне європейське місто з індійським шармом, в якому зберігся британський колорит. Прогулюючись вулицями міста, відчуваєш себе немов у Європі, правда, з великою кількістю індусів навколо. Будучи колишньої літньою столицею британської Індії, Шимла має досить рідкісну архітектурну спадщину, оточену густими лісами, що складаються з сосен, гімалайського дуба, квітучого рододенрона і легендарного кедра.

Рішікеш – столиця йоги. «Амосфера» Рішикеша сама по собі пам'ятку. Тут велика кількість просвітлених, садху, ашрамів, а також адептів усіх категорій. Рішікеш їх притягує магнітом. Картину доповнюють священні корови, яких можна гладити і годувати, отримуючи їх благословення. А ще це місто називають «Воротами в Гімалаї». І враження від Рішікеша чарівні і казкові…

Харідвар уособлює собою різноманіття індійської цивілізації. Для віруючих індусів він служить воротами в обитель богів. Місто здавна було обителлю мудреців, служило центром розвитку мистецтва, науки і культури.

У Харідварі немає величних храмів, древніх фортець або приголомшливих своєю розкішшю палаців. Головна визначна пам'ятка тут - занурення у швидкій і прохолодній річці Гангу, щоб змити гріхи.

Головною визначною пам'яткою Харідвара є гхат Харі Кі Паурі. Побудований в першому столітті до нашої ери, він служить найбільш святим місцем для купання в дні релігійного свята. Назва цього відомого Гхата в буквальному перекладі означає "Нога Господа". Кажуть, що слід на кам'яній стіні належить богу Вішну.

Ну що, ми здивували вас «небанальним» списком індійських міст? Але саме вони зможуть вам розкрити душу Індії. Подорожуйте разом із Феєрією!

Відноситься до країни

Додати новий коментар

comment

Надіслав: Евгений, дата: 08.02.2023

Как туда попасть, мне нужно из России попасть в Индию на свою родину.